Lukáš Zavacký Futbal

Nový štadión v Košiciach bližšie k realizácii: Prebieha územné konanie

Výstavba moderného futbalového štadióna v Košiciach je o krok bližšie k realizácii. V priestore stavby na ulici Pri Prachárni sa ukončil archeologický výskum, aktuálne prebieha územné konanie.

Ilustračný obrázok k článku Nový štadión v Košiciach bližšie k realizácii: Prebieha územné konanie
Zdroj: TASR

„Jeho výsledkom bude rozhodnutie o umiestnení arény, ktoré bude podkladom súťažného dialógu. Zhotoviteľ sa vyberie v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní, známy bude po ukončení súťažného dialógu,“ uviedla hovorkyňa nášho mesta, Linda Šnajdárová, k ďalšiemu postupu.

Nový štadión má byť hotový do júna 2018. Mesto má na neho k dispozícii 12 miliónov eur. Z toho 8 miliónov je bezúročný úver od Ministerstva financií SR so splatnosťou na 10 rokov, zvyšné 4 milióny je vládna dotácia.

Návrh na vydanie územného rozhodnutia na stavbu predložila koncom júna spoločnosť Košická futbalová aréna. Založenie tejto akciovej spoločnosti schválilo v roku 2014 mestské zastupiteľstvo s akciovým podielom 85 percent pre mesto a 15 percent pre klub MFK Košice – v súčasnosti FC VSS Košice.

Stavenisko sa odovzdalo koncom novembra 2015 dodávateľom prípravných prác na hrubé terénne, dendrologické práce a archeologický prieskum, čím sa podľa magistrátu oficiálne začala výstavba štadióna s tribúnou pre 9000 divákov, vyhrievaným trávnikom a a dvomi tréningovými ihriskami. Ten bude spĺňať kritériá podľa kategórie 4 Európskej futbalovej únie (UEFA).

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM