Samospráva

O adopciu chodníkov v Košiciach je obrovský záujem: Stačila chvíľa a nezostal voľný ani jeden!

Včera spustila košická radnica registráciu a o deň na to hlási, že chodníky sú vypredané!

Ilustračný obrázok k článku O adopciu chodníkov v Košiciach je obrovský záujem: Stačila chvíľa a nezostal voľný ani jeden!
Zdroj: Unsplash.com

„Chodníky máme vypredané!“ hlási košická samospráva prostredníctvom sociálnej siete na margo projektu Adoptuj si chodník a zarábaj, ktorý spúšťa po štvrtýkrát.

„Za uplynulé tri dni využilo túto možnosť 875 záujemcov, ktorí nenechali voľný ani jeden chodník,“ uvádza samospráva. Pre nových záujemcov bola registrácia spustená len včera.

Podpíšu všetci?

Mesto má aktuálne podpísaných 178 zmlúv o vykonaní zimnej údržby, pri zvyšných 697 úsekoch sú pripravené príkazné zmluvy na podpis.

„Tie musí každý záujemca prísť osobne podpísať najneskôr do troch pracovných dní na magistrát mesta na Triede SNP 48 v Košiciach,“ ozrejmila radnica s tým, že ak tak niektorí záujemca neurobí, jeho úsek sa v aplikácii Zimná údržba odblokuje na adopciu a bude k dispozícii pre ďalšieho záujemcu.

O projekte

Každý Košičan alebo človek žijúci v metropole východu si môže prostredníctvom aplikácie adoptovať chodník, resp. úsek chodníku a zapojiť sa tak počas zimných mesiacov do ručného odpratávania snehu a ľadu.

Celková finančná odmena sa pohybuje zhruba od 250 do 300 eur, v závislosti od odpracovaných dní. Paušál predstavuje sumu 220 eur pre tých, čo si adoptovali chodník aj vlani a pre novozaregistro­vaných dobrovoľníkov 200 eur.

Ľudí, ktorý si adoptujú chodník, aplikácia SMS notifikáciou upozorní, že na ich úsekoch je potrebné vykonať údržbu. Vyčistiť ho musia najneskôr do štyroch hodín od výzvy.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM