Správy

O tretiu dávku je u tínedžerov malý záujem. Kedy a kde ich zaočkujú v Košickom kraji?

Deti vo veku 12 až 17 rokov už môžu dostať posilňujúcu dávku vakcíny. Záujem v Košickom kraji zatiaľ veľký nie je.

Ilustračný obrázok k článku O tretiu dávku je u tínedžerov malý záujem. Kedy a kde ich zaočkujú v Košickom kraji?
Zdroj: TASR/František Iván

V dôsledku nižšieho záujmu o očkovanie, Košický samosprávny kraj (KSK) utlmí očkovanie v jednom z okresných miest. V Košiciach zároveň kraj spustí očkovanie tínedžerov treťou dávkou. Informoval o tom v pondelok (14. 2.) úrad KSK.

Kde sa očkuje?

V obchodnom centre v Spišskej Novej Vsi sa bude očkovať o jeden deň menej, iba v piatky v nezmenenom čase. Na Spiši ostáva v prevádzke aj krajské veľkokapacitné očkovacie centrum, ktoré bude otvorené v nedeľu dopoludnia. Vo veľkokapacitnom centre sa bude očkovať aj v Michalovciach, a to v sobotu dopoludnia.

V Košiciach na Ostrovského sa bude očkovať každý deň od 14.00 do 18.00 hod. vakcínam Pfizer a striedavo Modernou a Janssenom. V Košiciach zostávajú otvorené aj očkovacie kóje v piatich obchodných centrách a na železničnej stanici.

Malý záujem tínedžerov

Čo sa týka spustenia očkovania posilňujúcou treťou dávkou pre tínedžerov od 12 do 17 rokov, v čakárni je o ňu podľa Košického kraja aktuálne minimálny záujem. Župa je však pripravená očkovať aj túto vekovú kategóriu, vakcinácia booster dávkou bude prebiehať v nedeľu dopoludnia (8.00 – 9.30 hod.) vo veľkokapacitnom očkovacom centre v Košiciach.

Očkovanie bude v Košickom kraji pokračovať aj v teréne. Od začiatku pandémie župa týmto spôsobom podala už 91-tisíc vakcín. Tento týždeň sa očkovací autobus zastaví v Trebišove, Dobšinej, Kráľovskom Chlmci, Čiernej nad Tisou aj Veľkých Kapušanoch. Zdravotníci podajú vakcínu aj v obciach a mestách Prakovce, Smižany, Vojčice, Plešivec, Turňa nad Bodvou, Slovenské Nové Mesto. Celý harmonogram očkovania na tento týždeň nájdete na stránke kraja.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM