František Varga Hokej

O víťazstve Košíc nad Popradom rozhodli až nájazdy

Hrdinom samostatných nájazdov sa stal Dušan Andrašovský...

HC Košice – HK ŠKP Poprad 1:0 po sam. nájazdoch (0:0, 0:0, 0:0 – 0:0, 1:0) – stav série: 1:0 Rozhodujúci sam. nájazd premenil Andrašovský. Vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Goga – Horínek, Tvrdoň, 5409 divákov

Do play-off vstúpili aktívnejšie popradskí hokejisti. Úvodné minúty na košickom ľade boli v ich réžií, brankár Hudáček bol v plnej permanencii. V 4. min mal gól na hokejke Šechný, ktorý sa ocitol zoči-voči domácemu gólmanovi, no ten jeho úmysel vystihol. Nasledovali ďalšie možnosti Podtatrancov, Hudáček držal svojich nad vodou i naďalej. Šimonovič musel prvýkrát vážnejšie zasahovať až pri košickej presilovke, keď ho v 8. min otestoval Mikuš a po ňom Húževka. V 12. min sa pred košickú bránku dostal Kroták, ale pred Hudáčkom nepochodil. V 19. min hrali hostia presilovku a po tvrdej strele Haščáka zvonila žŕdka košickej bránky. Rovno z trestnej lavice sa potom domáci Šeda dostal do úniku, ale bránku

V úvode druhej dvadsaťminútovky otestoval Hudáčkovu pozornosť Šechný. Od modrej čiary to potom v presilovke skúšal Grman, Šimonovič nevedel, kde má puk. Vylúčenie Faitha nepotrestal ani Vorel, ktorý z dobrej pozície netrafil odkrytú časť bránky hostí. Hudáček pre zmenu pri presilovke hostí vychytal Krotáka. Obrovskú šancu mali v presilovke pri vylúčení Sýkoru Popradčania, ale Klouda minul bránku, keď Hudáček už len bezmocne ležal na ľade. Obliehanie popradskej bránky sa neskončilo gólom – Huna ani Dravecký recept na Šimonoviča nenašli. V presilovke v 35. min dorážal Grmanovu strelu Vorel, ale mieril iba do brankárových betónov.

V 48. min sa v presilovke pred Šimonovičom ocitol osamotený Jenčík, ale mieril nad bránku. Následne dvakrát pohrozili hostia – najskôr Kroták a potom Škovira zamestnali Hudáčeka. Rozhodnutie mal na hokejke v 55. min Kroták, ale Košičanov zachránila Hudáčkova lapačka. V presilovke mohol potom rozhodnúť Mikuš, ale jeho pokus zblízka tesne minul bránku hostí a keď pri početnej výhode nepremenil svoj nájazd ani Huna, stretnutie dospelo do predĺženia.

Najväčšiu príležitosť v predĺžení mal v 65. min Jenčík, ale Šimonovič zasiahol bravúrne. Hrdinom samostatných nájazdov sa stal Dušan Andrašovský, ktorý sa v 11. sérii najprv pošmykol, dokázal však vstať a prekonať popradského gólmana. Košice sa po obrovskej dráme stali víťazom úvodného stretnutia.

O víťazstve Košíc nad Popradom rozhodli až nájazdy
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM