Marcel Páleš Samospráva

O voľbách veľa nevedia: Volebná miestnosť na košickom Luníku IX voličov príliš neláka

Voľby do vyšších územných celkov na najväčšom rómskom sídlisku Luník IX v Košiciach dnes dopoludnia medzi voličmi nevzbudili veľkú pozornosť.

Ilustračný obrázok k článku O voľbách veľa nevedia: Volebná miestnosť na košickom Luníku IX voličov príliš neláka
Zdroj: TASR

„V dvoch okrskoch máme zapísaných celkovo 3978 voličov, účasť je zatiaľ dosť slabá, snáď sa to ešte rozbehne,“ uviedol po 9.00 h predseda miestnej okrskovej komisie Juraj Mihaľov. Žiadne incidenty, sťažnosti či podozrenia z kupovania hlasov od rána nezaznamenali.

Niektorí o voľbách veľa nevedia

Za zamračeného počasia vládla na sídlisku pokojná atmosféra, obyvatelia nakupovali potraviny, na uliciach sa hrali deti. Niektorí z obyvateľov nevedeli, o aké voľby presne ide, iní hovorili, že aj tak sa nič nezmení a nemá zmysel voliť.

„Už ma to prestalo baviť, vôbec neverím nikomu, politici len sľubujú, nie že by zveľaďovali mestskú časť, ako sme to navrhovali zo začiatku. Nerešpektujú naše názory. Prídu, nasľubujú, a potom nič nekonajú,“ uviedol jeden z Rómov v stredných rokoch pred miestnym úradom. O tom, že by malo dôjsť ku kupovaniu hlasov, nepočul.

Snaha o zmenu v komunite

Medzi tými, ktorí vo voľbách odovzdali svoj hlas, bol Ján Gábor. „Viac-menej ma priviedla snaha o nejakú zmenu v našej komunite, je tu strašná nevôľa pracovať, vôbec jednať o problémoch, celé leto sme tu nemali poriadne vodu a prichádza zima,“ uviedol.

Z kandidátov mal problém si vybrať. „Nepoznám nikoho osobne, ani sa tu nijako neprezentovali,“ konštatoval s tým, že si vyberal aj podľa veku. „Myslím, že starší majú trocha viac pochopenia, niektorí mladí sú arogantní,“ dodal.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM