Eva Mikulová Rôzne

Obce oslavovali. Dni mikroregiónu Hornád majú 15 rokov

Desiatky účinkujúcich, takmer 25 súborov, futbal, rockový koncert, country, folklór a moderátor Mišo Hudák. Tak vyzeral uplynulý víkend v Skároši pri Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Obce oslavovali. Dni mikroregiónu Hornád majú 15 rokov
7
Galéria
Zdroj: Mikroregión Hornád

Vrcholom trojdňového podujatia bol nedeľný galaprogram v amfiteátri v obci Skároš. Mimoriadne pestrý program pripravilo Regionálne združenie obcí mikroregiónu Hornád pri príležitosti svojich 15 narodenín počas uplynulého víkendu. Vystúpili účinkujúci z obcí Trstené, Sokoľany, Geča, Čaňa, Košická Polianka, Nižná Myšľa, Gyňov, Seňa, Valaliky, Kokšov – Bakša, Nižná Hutka a Skároš.

17 obcí

„Stretávame sa po 15 krát. Zišlo sa tu 17 obcí, každá z nich je zastúpená folklórnym súborom, dychovkou, spevácky zborom alebo niečím, čím je zaujímavá a tak sme vyskladali program na celé nedeľné popoludnie. Dni regiónu sa spravidla vždy začínajú už v piatok stretnutím starostov a pracovníkov úradu. Sobotu venujeme športu – futbalovému turnaju starších pánov o Pohár predsedu mikroregiónu. Tohto roku sme tu mali 9 mužstiev, zvíťazilo mužstvo Kokšov – Bakše, na druhom mieste boli Valaliky a tretia bola Čaňa,“ povedal starosta Ždane a predseda regionálneho združenia obcí Hornád Ján Kokarda.

Súčasťou osláv Regionálneho združenia obcí Hornád bol aj Rock pod Miličom, historický prvý rockový festival organizovaný v Skároši. Na premiérovom prvom ročníku si zahrali kapely From The Six, Garage 29 a Girls From The Moon a moderovala ho hviezdičkárska dvojica Vlado Železňák starší a Vlado Železňák mladší.

“Myslím, že atraktívne prostredie skárošského amfiteátra ležiaceho takmer na hranici s Maďarskom má potenciál stať sa zaujímavým miestom pre štart nových skupín, lebo toto je hlavná vízia festivalu: Vytvoriť priestor pre mladé kapely, hľadajúce si cestu k svojmu poslucháčovi”, prezradil dramaturg festivalu Vlado Železňák starší.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM