Krimi

Obhajca prominentnej Košičanky Rezešovej: Keby chcela ujsť, už by bola ušla!

Eva Varholíková-Rezešová, ktorá bola do utorka v domácej väzbe, kvôli negatívnej atmosfére rátala s tým, že pôjde naspäť do vyšetrovacej väzby. Vyhlásil to dnes v maďarskej komerčnej televízii TV2 jej obhajca Péter Novák, podľa ktorého keby jeho klientka chcela ujsť, už tak mohla urobiť.

Ilustračný obrázok k článku Obhajca prominentnej Košičanky Rezešovej: Keby chcela ujsť, už by bola ušla!
Zdroj: TASR

Maďarský Súd pre okolie Budapešti v utorok zrušil domácu väzbu Evy Varholíkovej-Rezešovej , odsúdenej v novembri na prvom stupni na šesť rokov väzenia za spôsobenie vlaňajšej tragickej nehody na maďarskej diaľnici M3. Súd nariadil jej okamžité prevezenie do vyšetrovacej väzby.

Z domácej väzby rovno do vyšetrovacej väzby…

Podľa Nováka, pre negatívnu atmosféru, ktorá sa vytvorila vo verejnosti po jej prepustení z vyšetrovacej väzby do domáceho väzenia v luxusnom budapeštianskom byte, Košičanka rátala s tým, že v domácej väzbe nebude môcť zostať. V súvislosti s bytom, v ktorom Eva V. bola v domácom väzení, advokát vyhlásil, že v ňom nenašiel nijaké mimoriadne luxusné podmienky.

„V domácom väzení strávila 11 dní, počas ktorých ju každý deň dvakrát kontrolovali policajti. Keby chcela ujsť, už by to bola urobila,“ dodal Novák. Právny zástupca rodiny pozostalých Ádám Hantos v televízii povedal, že jeho mandanti považovali za neprijateľné, že Košičanka trávi domácu väzbu v luxusných podmienkach. Podotkol, že pozostalí sa netešia z toho, že Evu Varholíkovú-Rezešovú vzali opäť do vyšetrovacej väzby, pretože ešte stále smútia.

Podľa utorkového právoplatného verdiktu súdu bude Košičanka vo vyšetrovacej väzbe až do ukončenia súdneho procesu na druhom stupni, najviac však dovtedy, kým uplynie trest odňatia slobody v zmysle rozsudku prvostupňového.

História prípadu…

Eva Varholíková-Rezešová, ktorá jazdila pod vplyvom alkoholu, narazila 21. augusta 2012 na diaľnici M3 vo vysokej rýchlosti do vozidla značky Fiat Punto. Zahynuli v ňom traja ľudia; ďalšia žena v horiacom aute utrpela ťažké poranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla.

Košičanku Okresný súd v Gödöllö odsúdil 22. novembra na šesť rokov väzenia v nápravnovýchovnom ústave s najmiernejším stupňom stráženia za trestný čin spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb.

Súd nariadil odsúdenej zákaz riadenia motorových vozidiel na päť rokov a vyhovel jej žiadosti o domácu väzbu. Od obvinenia z trestného činu ohrozenia cestnej premávky ju súd oslobodil. Proti verdiktu sa odvolali prokurátor i obhajca; rozsudok nenadobudol právoplatnosť. Prokurátor sa odvolal aj proti domácej väzbe.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM