Erik Bojničan Správy

Objednávky z internetu zažívajú boom, v Košiciach ich bol skoro milión: Nie všetky sa však colníkom pozdávali

Objednávanie vecí z internetu je na vzostupe, čo potvrdzujú aj čísla z Košíc. V uplynulom roku colníci na košickej pošte podľa ich slov zaznamenali nárast zásielok, ktorých bolo dovedna 935 129!

Ilustračný obrázok k článku Objednávky z internetu zažívajú boom, v Košiciach ich bol skoro milión: Nie všetky sa však colníkom pozdávali
Zdroj: TASR

Novodobý trend objednávania si vecí cez internet neutícha, má priam zvyšujúcu tendenciu. Colníci na košickej pošte s tým podľa slov hovorkyne Colného úradu Košice Ľudmily Šusterovej majú bohaté skúsenosti. Dôkazom toho sú podľa hovorkyne aj zásielky predložené na colnú kontrolu Pobočke colného úradu Košice Pošta, ktorá je spádová pre región východného Slovenska.

„V roku 2015 Pobočka colného úradu Košice Pošta nezaostala za rokom 2014. Naopak, zaznamenala nárast zásielok predložených na colnú kontrolu až o 40 % na celkové množstvo 935 129 zásielok,“ povedala Šusterová, podľa ktorej na 559 zásielok bolo vydané rozhodnutie o zaistení tovaru pre podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva.

Ako ďalej prezradili colníci ľudia objednávajú rôzny tovar, a výnimkou nie sú ani lieky a liečivá, ktorých počet tvoril 207 balení. „Tieto však z dôvodu ochrany zdravia a života objednávateľa neboli prepustené do voľného obehu a spätným vývozom boli vrátené odosielateľom,“ vysvetlila Šusterová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM