Eva Mikulová Správy

Obľúbené cyklobusy budú počas jesene jazdiť aj do Tokajskej oblasti

Cyklobus k tokajským vinohradom a pivničkám vyráža už 4. septembra z autobusovej stanice v Košiciach a nástupišťa č. 37.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbené cyklobusy budú počas jesene jazdiť aj do Tokajskej oblasti
11
Galéria
Zdroj: TASR

Cestovanie za zážitkami nekončí ani v jeseni. Začiatkom sezóny Košický samosprávny kraj (KSK) a Krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT), predstavili letné cyklobusy.

Tie sa od začiatku spustenia tešia veľkému záujmu. V septembri preto pribudne cyklobus aj na Tokaj.

Tokajská lokalita ponúka okrem presláveného vína jedinečnej chuti aj skvelé trasy pre cykloturistov.

Cyklobus na Tokaj bude premávať pravidelne každú sobotu v mesiacoch september a október a pôjde z Košíc cez zastávky Slanec – Veľaty – Čerhov – Borša – Viničky – Streda nad Bodrogom a späť.

Počas prvých šiestich prázdninových víkendov boli vypravené Cyklobusy na Gemer a Cyklobusy na Kojšovku, ktoré využilo zatiaľ viac ako 170 cyklistov.

Letné osvieženie

Prvý cyklobus bol vypravený 3. júla a smeroval na Kojšovku. Cyklisti, ktorí cestovali cyklobusom, vystupovali prevažne na konečnej zastávke – v Zlatej Idke. Odtiaľ sa na dvoch kolesách presúvali priamo na Kojšovku a z nej späť do Košíc smerom cez hrebeňovku Volovských vrchov.

Obľúbenou lokalitou bola počas letných mesiacov aj Perlová dolina, cez ktorú cyklisti smerovali priamo do Gelnice alebo Margecian, odkiaľ cestovali späť do Košíc vlakom.

Počas horúcich letných dní bola lákadlom tejto trasy aj možnosť osviežiť sa vo vodnej nádrži Bukovec, ktorá sa nachádza priamo na trase.

Cyklobus na Gemer môžu návštevníci využívať ešte do konca septembra tak, ako doposiaľ – pravidelne každú nedeľu. K dispozícií je aj nenáročná trasa pre najmenších cyklistov z Dobšinskej ľadovej jaskyne cez Stratenský kaňon, smerom na Veľké a Malé Zajfy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM