Eva Mikulová Kultúra

Obľúbený Multižánrový festival Leto v parku 2018 začína

Už desiaty ročník sa bude konať v Kulturparku a na svoje si prídu deti i dospelí. Do Košíc príde zaspievať aj Richard Müller so Simou Martausovou.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbený Multižánrový festival Leto v parku 2018 začína
Zdroj: K13

Multižánrový festival Leto v parku, konajúci sa v priestoroch Kulturparku, zabaví aj tento rok tisícky Košičanov svojim pestrým programom. Začne v piatok 20. júla a potrvá do 19. augusta.

O hudobnú časť programu sa postarali Košičania. Hlasovali a vybrali si obľúbených interpretov, ktorých chcú počas leta počuť na koncertoch v parku.

Košičanom i návštevníkom ponúkne oddych, zážitky a spestrenie letných dní s umelcami uprostred zelene, kde sa pod holým nebom bude spievať, hrať, tancovať, cvičiť, hrať divadlo a zabávať sa.

Pódiá pod stromami

Každý večer bude iný, na pódiách pod korunami stromov sa budú striedať umelci, aby spríjemnili chvíle ľuďom, ktorí prídu do parku za kultúrnymi zážitkami. Prvým kultúrnym zážitkom bude trojkoncert. Ako prvý vystúpi Gypsy Band Lomnické Čháve spod Tatier a na pódiu ho vystrieda Peter Lipa jr. a jeho skupina The Grand Buffet. A to zďaleka nebude v úvodný večer všetko. Ten bude pokračovať vystúpením bratislavskej poprockovej kapely Para so skladbami z najnovšieho albumu Našou krajinou.

Milovníci dobrej hudby si isto nenechajú ujsť koncert famózneho klavírneho virtuóza Richarda Rikkona. Po soundtrackov známych filmových titulov sa pripravte na ďalší neopakovateľný klavírny maratón.

Leto spríjemní aj obľúbený spevák Richard Müller a slovenská pesničkárka a divadelná herečka, členka Radošínskeho naivného divadla, Sima Martausová. V auguste si návštevníci budú môcť zaspievať s Pavlom Hammelom a roztancuje ich aj terchovská Nebeská muzika.

Z trochu iného súdka sú kapely Akustika, Hartyga a Heľenine oči. Koncertovať v parku budú tiež skupiny Tolstoys, Veeblefetzer a The Youniverse. Augustová afterparty bude s Jurešom Líškom a jeho elektroakustickou kapelou Fallgrapp. Hudbou nabité leto doplnia unplugged koncerty v Pape s Ladies and Genitals a skupinou Kontakt. Chýbať nebude ani rusínsky Karel Gott Štefan Štec a jeho hostia.

Divadelná ponuka

Pestrá bude aj divadelná ponuka. Situačným humorom prídu rozveseliť Tri tvorivé tvory i Stand up comedy. Divadlo na hojdačke vystúpi s predstavením pre deti Posledný dinosaurus, Kladzianske ľudové divadlo (KĽUD) s komédiou Cicho, bo skajpujem s dzivku.

Za detským divákom príde Pinokio, ktorého zahrá Divadlo Cilliling a Divadlo SpozaVoza vystúpi s predstavením Ahoj, pán Sova. Večer herci z tohto divadla zahrajú Blues jedného otca. Babadlo poteší divákov so Šípkovou Ruženkou a Actores s hrou Ďurošík alebo Na zbojnícku nôtu a dospelým ponúkne Totálny nezmysel.

Najmenší sa budú môcť pohrať v Lego dielni a v Senzorickej dielni o vode. Ani počas tohto leta nebudú chýbať jogové cvičenia a s fitnesskou Katie De Chimp.

Vedomosti z diania na predchádzajúcich ročníkoch Leta v parku si budú môcť záujemcovia overiť v Papa kvíze, ktorý sa bude konať v auguste. Viac o programe sa dozviete na webovej stránke Leto v parku

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM