Eva Mikulová Rôzne

Prehliadku košickej zoo môžete absolvovať aj na elektrokolobežke

Elektrokolobežky vám požičajú, len ak sa preukážete dvoma preukazmi a zaplatíte zálohu aj stanovený poplatok. A nesmiete vážiť viac ako 100 kíl.

Ilustračný obrázok k článku Prehliadku košickej zoo môžete absolvovať aj na elektrokolobežke
Zdroj: ZOO Košice

Košická zoo je rozlohou najväčšia na Slovensku a i keď je prechádzka po nej príjemná, občas by sa zišla i pohodlnejšia forma dopravy ako „pešobus.“ A práve na pohodlnejších návštevníkov v zoo mysleli a od 1. júla si môžete zapožičať elektrokolobežky a absolvovať na nich svoju expedíciu po areáli.

Záujemca, ktorý si chce požičať elektrokolobežku, musí predložiť dva preukazy. Buď občianský preukaz, cestovný pas, vodičský preukaz alebo zdravotný preukaz poistenca.

Poškodenie zaplatíte

Keďže elektrokolobežky sú drahé, musí záujemca zložiť zálohu 20 eur. Okrem zálohy zaplatí za požičanie na hodinu 10 eur, 2 hodiny stoja 18 eur a každá začatá hodina je za 10 eur. Ak však kolobežku zničíte alebo stratíte, uhradíte jej plnú sumu, vyše 1300 eur. Taktiež platíte aj jej poškodenie.

Tieto vozidla nie sú určené pre deti. Sú len pre návštevníkov od 18 rokov a limitovaní sú aj hmotnosťou. Musia mať od 35 do 100 kíl. Najvyššia povolená rýchlosť je 10 kilometrov za hodinu.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM