Lenka Fedorová Správy Samospráva

Obnova mestského podniku v Košiciach: Čo je za takmer polmiliónovou investíciou?

Aktuálny projekt mesta sa vyšplhal do pekne vysokých čísel. Na čo poputuje takmer pol milióna?

Ilustračný obrázok k článku Obnova mestského podniku v Košiciach: Čo je za takmer polmiliónovou investíciou?
Zdroj: TASR

Rekonštrukcii v metropole východu nepodliehajú len cesty, ale aj budovy. Aktuálne je možné zaregistrovať obnovu administratívnej budovy Správy mestskej zelene.

Investícia za takmer pol milióna

Sídlo mestského podniku na Rastislavovej ulici prechádza v súčasnosti rozsiahlou rekonštrukciou. Podľa hovorkyne mesta Lindy Šnajdárovej sú celkové náklady vyčíslené na 448 835,21 eur a budú financované z Operačného programu Kvalita životného prostredia.

Projektom sa má obnoviť a znížiť energetická náročnosť administratívnej budovy a zároveň sa má dosiahnuť zníženie spotreby energie pri prevádzke verejnej budovy sídla Správa mestskej zelene.

Dosiahnutie energetickej triedy A1

„Stavebné práce budú pozostávať zo zateplenia strechy/ zateplenia plochej strechy a nových klampiarskych prác, zateplenie obvodového plášť/zateplenia obvodového plášťa stien/ výmeny okien a dverí na vonkajšej fasáde sanácie logií/ výmeny podláh na logiách, výmena zábradlia a klampiarske práce/ inštalácia nového zdroja tepla s vyššou účinnosťou pre vykurovanie a ohrev TUV zabezpečením bojlermi na elektriku, rekonštrukcie osvetlenia v budove, výmeny svietidiel za svietidlá led s novým rozmiestnením a nový bleskozvod,“ upresnila hovorkyňa.

Výsledkom tak bude zlepšenie tepelno-technických vlastností budovy a modernizácia energetických systémov. Prostredníctvom zrealizovaných úsporných opatrení bude dosiahnuté zaradenie objektu do hornej hranice energetickej triedy A1. Obnova budovy je naplánovaná do augusta 2018.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM