Obohaťte si nový rok chutnými plnenými orieškamI+FOTORECEPT
Plnené vlašské oriešky patria medzi jedny z obľúbených sviatočných pochutín. Pripravte si ich napríklad k pravoslávnym Vianocami, ide o jednoduchý recept.
Na prípravu orieškov budeme potrebovať:
400 g hladkej múky
150 g mletých orechov
150 g práškového cukru
250 g masla alebo margarínu
Na plnku si pripravíme:
3 dl mlieka
1 vanilkový puding
150 g masla
100 g práškového cukru
50 g mletých orechov
Postup:
1. Najprv si pripravíme všetky potrebné suroviny.
2. Do väčšej misy dáme hladkú múku, pridáme mleté orechy, práškový
cukor, maslo alebo margarín a všetko spolu dobre zmiešame. Zo surovín si
vypracujeme cesto.
3. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a následne necháme
v chladničke aspoň 30 minút, aby sa s ním neskôr lepšie pracovalo.
4. Cesto vyberieme z chladničky a začneme s plnením formičiek tak, aby
v strede formičky ostala priehlbinka, ktorú neskôr vyplníme plnkou.
5. Naplnené formičky vložíme do predhriatej rúry a pečieme na 180°
približne 10 minút.
6. Upečené oriešky vyberieme z rúry a počkáme 5 minút aby trochu
vychladli a lepšie sa vyberali z formičiek.
7. Zatiaľ čo nám budú oriešky chladnúť si pripravíme krémovú
orieškovú plnku.
Plnka:
1. Najprv si uvaríme vanilkový puding z mlieka a pudingového prášku,
ktorý následne necháme vychladnúť.
2. Vyšľaháme si maslo s práškovým cukrom ku ktorému pridáme mleté
orechy a po lyžiciach vychladnutý puding. Krémom následne zlepíme dve
polovice orieškov dokopy, z ktorých nám vznikne jeden celý oriešok.
3. Na záver oriešky vyváľame v práškovom cukre.
Všetko podstatné ešte raz nájdete aj v priloženej fotogalérii.