Veronika Hunyadiová Správy

OBRAZOM: V meste to môže žiť aj v noci! Košičania si užívajú uvoľnenie opatrení

Od 10. januára už na Slovensku neplatí večerný zákaz vychádzania. Krčmy a reštaurácie tak môžu byť otvorené dlhšie.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: V meste to môže žiť aj v noci! Košičania si užívajú uvoľnenie opatrení
7
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Od pondelka tak už neplatí zákaz vychádzania po ôsmej večer. Uvoľnenie opatrení využili hneď aj Košičania, ktorí si mohli v obľúbenom podniku posedieť dlhšie.

Aj keď sa zrušil večerný zákaz vychádzania, ďalšie pandemické opatrenia zostávajú v platnosti, vrátane núdzového stavu. Povolené nie je ani zhromažďovania sa nad šesť osôb okrem členov spoločnej domácnosti. Vstup do obchodov, prevádzok služieb či reštaurácií sa naďalej riadi vyhláškami Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Ako fungujú reštaurácie?

Esenciálne obchody budú naďalej fungovať v režime základ. Neesenciálne obchody, služby a reštaurácie budú otvorené v režime OP (očkovaní, po prekonaní ochorenia COVID-19).

Zo zrušenia zákazu vychádzania sa tešia najmä všetky prevádzky, ktoré už nemusia o ôsmej zatvárať. Reštaurácie, krčmy či kaviarne (vrátane tých v obchodných centrách) môžu fungovať len v režime OP a byť obsadené iba na 50 % svojej kapacity. Pri stole môžu sedieť najviac štyri osoby alebo členovia jednej domácnosti. Medzi stolmi musí byť odstup dva metre.

Od 11. januára je v režime OP otvorený aj celý Úsmev. Kapacita veľkej sály kina je stanovená na 50 divákov, v Impulze 20 divákov. Kapacita baru je znížená na 50 percent a na štyri osoby pri stole.

Ako to vyzeralo v košických podnikoch po zrušení zákazu vychádzania si pozrite v priloženej galérii.

Večer v košických podnikoch
7
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM