Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Obrovský záujem o Ľadový expres: Cesta ním je plná zimných zážitkov, VIDEO a FOTO

Ľadový expres je začiatkom cesty za zimnými zážitkami. Pre lyžiarov, turistov, ale aj náročných návštevníkov prírody, ktorí si výlet užijú.

Video: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Za zimnými zážitkami sa môžete do konca februára každú sobotu odviezť turistickým vlakom (Ľadový expres) priamo z Košíc a ostatných zastávok. Mimoriadny vlak premáva na trase Košice – Kysak – Margecany – Gelnica – Nálepkovo – Mlynky – Dedinky – Stratená – Dobšinská ľadová jaskyňa – Telgárt, penzión a späť. Zjednodušuje dopravnú dostupnosť južnej časti Slovenského raja aj v zime.

Obrovský záujem

„Veľmi sa tešíme z účasti, ktorá je,“ priznali z organizácie Košice región turizmus, ktorá je organizátorom turistického vlaku. Návštevníci si jazdy podľa nich pochvaľujú.

Ako pre náš portál DNES 24 prezradila Lenka Vargová Jurková, výkonná riaditeľka Krajskej organizácie cestovného ruchu – Košice región turizmus, už počas druhej februárovej jazdy bol vlak úplne vypredaný a museli zastaviť predaj lístkov na spomínanú sobotu.

„Už pri druhej jazde bol obrovský záujem návštevníkov,“ dodala, že sa teší, že ľudia majú záujem aj o skupinovú turistiku.
Lístky si môžete kúpiť aj priamo na ich stránke .

Motoráčikom do raja

Cesta ľadovým expresom začína na košickej železničnej stanici. Každú sobotu počas celého februára jazdí o 7.55 hod. a odvezie vás nielen do raja. Zážitok z jazdy motoráčikom sme si vyskúšali aj v našej redakcii DNES 24.

Priateľská (rodinná) atmosféra je výsledkom malého vlaku, kde sa všetci spolu veziete na lyžovačku, turistiku alebo sa len tak jednoducho prejsť a užiť si krásnu prírodu, ktorú Košický kraj ponúka. Tohtoročnou novinkou je sprevádzaná skupinová turistika a nordic walking.

Skipassy pre lyžiarov

Pre lyžiarov je táto jazda veľká výhoda, pretože si zalyžujú a pohodlné sa môžu vrátiť aj domov. Cestujúci dostanú ešte vo vlaku inštrukcie o zastávkach a možnostiach turistického sa vyžitia. Sprievodcovia im ochotne vysvetlia trasy a ponúknu aj mapu Slovenského raja.

Počas jazdy ľudia nastupujú a vystupujú. Všetci cestujúci môžu využiť exkluzívne zľavy na skipassy v lyžiarskych strediskách po trase vlaku. Lyžiarske strediská v Košickom kraji sú často menej známe, no práve preto v nich nie je „hlava na hlave" a nielen dobrú lyžovačku si určite užijete.

Pozrite si video a nezabudnite ani na priloženú fotogalériu.

OBRAZOM: Ľadovým expresom z Košíc za zážitkami
10
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM