Hokej

Oceliari do play-off s najvyššími ambíciami: Martin nepodceňujú

Hokejisti slovenského vicemajstra HC Košice v sobotu vstupujú do štvrťfinálovej série s najvyššími ambíciami. Počas víkendu v košickej Steel aréne privítajú hokejistov z Turca, s ktorými majú v tejto sezóne priaznivú bilanciu - 5 víťazstiev a jedna prehra.

Ilustračný obrázok k článku Oceliari do play-off s najvyššími ambíciami: Martin nepodceňujú
Zdroj: TASR

Tréner Anton Tomko verí, že už v prvom zápase play off poskladá iné mužstvo ako to zoslabené, ktoré zakončilo základnú časť. „Odzvonili sme jej s dosť veľkou maródkou, vymenovať chorých hráčov si žiada aj dlhší čas. Trebárs Češík bojoval s chorobou, no verím, že sa z problémov dostane. Môžeme rátať s Kolbom, s Cebákom, ťažko však odhadnúť čerstvé zranenie Spilara po strete na rozkorčuľovaní s naším obrancom. Pomaličky sa dáva dokopy Marcinko, s ľahkým tréningom začína Pašek. Uvidíme, do akej formy sa maródi dostanú a kedy do kolotoča v plnej sile naskočia. A týka sa to aj Mareka Svatoša, rátame s ním, zvláda väčšiu tréningovú záťaž, podstatné slovo však pri každom hráčovi budú mať lekári,“ uviedol Tomko.

Tréner súpera nepodceňuje

Súper ako každý iný, Anton Tomko v ňom na chvíľku zalistoval ako vo veľkej knihe poučení. „Martinčanov poznáme dôkladne zo vzájomných zápasov sezóny, vieme na kom a na čom zakladajú hru. Majú skúsených i mladých hráčov a aj tmel strednej generácie. V domácom prostredí vedia byť nepríjemní a ak sa dostanú do laufu, aj kolotoč vo svojom útočnom pásme zvládnu,“ povedal na margo súpera košický kouč.

Pred play off sa hra oboch mužstiev, ako povedal Anton Tomko, dôkladne rozpitvá. „Naša taktika vyjde z analýzy, prispôsobíme ju prostrediu, či doma, alebo vonku. Zápasy play off si žiadajú stopercentnú koncentrovanosť a inak to nebude ani v našom prípade. Žiadne podcenenie si nepripúšťame, čaká na nás nová súťaž, môže rozhodovať jeden gól, predĺženie, vždy sa ráta len a len víťazstvo. Nám je v podstatne jedno, s kým budem hrať. Ciele máme vysoké a chceme vyhrávať. Čo nás môže zabrzdiť je maródka, ak sa jej vyhneme, nepochybujem, že vytvoríme tím, ktorý bude ťahať za jeden povraz. Skúseností majú niektorí hráči na rozdávanie, s viacerými play off v kariére, so schopnosťou usmerniť mladších, a na tom budeme stavať,“ konštatoval.

Čo hovoria na súpera hráči?

Jiří Bicek si už zobral do rúk kresliace potreby, aby urobil on sám i všetci hráči hrubú čiaru za základnou časťou. „Zvíťazili sme, treba si čo najlepšie oddýchnuť, fyzicky a takticky sa pripraviť na nadchádzajúceho súpera. Martinčania postúpili do play off, niečo si splnili, nemajú čo stratiť. No a my musíme potvrdiť prvé miesto a makať tak, aby sme cez nich prešli. V hokeji nemôžete nikoho podceniť, každý vie korčuľovať, tvrdo napádať, sebamenšie zakolísanie sa nevypláca. Preto znovu opakujem, žiadne podcenenie,“ opakoval Bicek.

Útočník Peter Bartoš sa spolieha na očistu tela pred rušivými vplyvmi. „Posledné zápasy v základnej časti nám poslúžili na prípravu pred play off. Hlavne pre mladých to bola dobrá škola. Do play off vkročíme s vyčistenými hlavami a sústredíme sa už len na jedno. Martinu žiadne prívlastky nedávam, teda ani tie, že je pre nás prijateľný. Začína sa od nuly a my sa sústredíme na zápasy tak, akoby to bol najťažší súper,“ zamyslel sa Bartoš.

Kvalitu oboch mužstiev skúsený Peter Bartoš na misky váh nekladie. „Hráči, ani ja nerátam plusy, mínusy, nezvažujem prednosti, od toho sú iní ľudia. Oddych a doliečenie považujem za prvoradé, aby sme sa stopercentne pripravili a do play off vkročili tak, ako si všetci želáme,“ dodal Bartoš.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM