Hokej

Oceliari opäť víťazne: Dráma po nepremenených príležitostiach

Slušne zaplnená Steel aréna videla po 12-dňovej prestávke v akcii domáce mužstvo, ktoré na svojom ľade privítalo Trenčín. V súboji viedol favorit už o dva góly, no po niekoľkých nepremenených príležitostiach sa presadili aj hostia, ktorým sa podarilo vyrovnať. Rozuzlenie priniesli až nájazdy.

Ilustračný obrázok k článku Oceliari opäť víťazne: Dráma po nepremenených príležitostiach
Zdroj: TASR

Obidva tímy už od úvodu stavili na pozornú defenzívu. Hralo sa v rýchlom tempe, útoky sa striedali na oboch stranách, ale bez gólového zakončenia. Zvonili iba žŕdky, a to v 2. minúte po strele Bartoša a na druhej strane v 9. minúte po strele Rusnáka. Až v 13. minúte mal prvú gólovú šancu Kútny, avšak domáci brankár Riečický sa nedal prekvapiť. V 18. minúte hrali Košičania prvú presilovku a hneď ju aj využili. Deyl vystrelil od modrej čiary, brankár hostí Lašák puk vyrazil iba pre seba a číhajúci Bartoš ho usmernil za jeho chrbát.

Druhú tretinu začali vojaci presilovkou. V nej Čerešňákovu tutovku v 22. minúte domáci Riečický bravúrne kryl. Na druhej strane sa vyznamenal brankár Lašák, ktorý zlikvidoval Kolbovu strelu. V 30. minúte hostia nepresne rozohrali, na modrej čiare sa k puku dostal Spilar a svoje sólo zakončil druhým gólom domácich. O dve minúty neskôr boli ku gólu blízko hostia, keď do brejku sa dostal Klíma, ale košického brankára neprekonal. Potom prišli od 33. minúty tri nevyužité gólové šance domáceho Marcinka. Vzápäti v oslabeni sa Bartoš ocitol sám pred Lašákom, ale ten bol pozorný a jeho strelu vyrazil. Košičania mohli v závere svoje vedenie ešte zvýšiť, v 38. minúte však Sojčík zblízka netrafil odkrytú časť Lašákovej bránky.

Záverečných 20 minút začali pre zmenu presilovkou domáci, ale nič z nej nevyťažili. V 43. minúte sa vyznamenal brankár Lašák po šanci Hrnku. V 47. minúte neuspel zoči-voči Lašákovi ani Bartoš, ale v tej istej minúte sa hostia predsa len dočkali gólu, keď Šimíček zblízka prekonal Riečického. Hostia vycítili šancu, vytvorili si útočný tlak a v 53. minúte po strele Liptáka bol stav nerozhododný 2:2. Zápas sa predlžoval, ale keďže ani v ňom gól nepadol, o víťazovi tohto súboja rozhodli až samostatné nájazdy. V nich v 2. sérii víťazvo domácim zabezpečil Spilar.

Hlasy trénerov:

Anton Tomko, tréner Košíc: „Očakávali sme, že dnešný zápas bude dynamický a bude mať výbušný náboj. Po 12-dňovej prestávke sme zahrali dobrú hru, ten výpadok vôbec nebolo cítiť. Mali sme dobrý vstup do zápasu, viedli sme 2:0, ale potom prišiel trest v podobe dvoch gólov hostí. Škoda, že sme nevyužili množstvo gólových šancí a nevyhrali v riadnom hracom čase ale až v samostatných nájazdoch. I to sa ráta a sme radi, že sme vyhrali.“

Milan Staš, tréner Trenčína: „Do Košíc sme neprišli hrať s favoritom otvorenú hru. Sústredili sme sa na obranu s častým napádaním a rýchlym korčuľovaním. Po celý zápas sa nám to darilo a nerezignovali sme ani keď sme prehrávali 0:2. Teší ma, že hráči ani za tohto stavu nezložili zbrane. Hrali trpezlivo a čakali na svoju šancu. Tá napokon prišla v poslednej tretine, no ale keďže sme nedali gól ani v samostatných nájazdoch, nemohli sme vyhrať.“

HC Košice – Dukla Trenčín 3:2 pp a sn (1:0, 1:0, 0:2 – 0:0, 1:0)

Gól: 18. Bartoš, 30. + rozhodujúci nájazd Spilar – 47. Šimíček, 53. Lipták. Rozhodovali: J. Konc – Korba, M. Smrek, vylúčení: 4:3, bez využitia, 5924 divákov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM