Hokej

Oceliari prekvapenie nedopustili: Vicemajster vedie v sérii už 2:0 na zápasy!

Víťaz základnej časti HC Košice zdolal na svojom ľade MHC Martin aj v druhom zápase. Tento raz nešlo o žiadnu kanonádu, keď oceliari vyhrali len o jediný gól. Do odvetných stretnutí v Martine si Košičania vezú sľubný náskok 2:0 na zápasy.

Ilustračný obrázok k článku Oceliari prekvapenie nedopustili: Vicemajster vedie v sérii už 2:0 na zápasy!
Zdroj: TASR

Košičania vstúpili do druhého štvrťfinálového stretnutia vlažnejšie ako do prvého. Martinský brankár Dzubina si bez problémov poradil s Bartánusovým pokusom, Svatoš mieril nad a ani Matúš Chovan neprekonal brankára hostí. Domáci sa predsa len dostali do vedenia v 16. min. Češík bol osamotený pred bránkou – 1:0.

Dráma v závere

V tretej minúte druhej tretiny sa v presilovke dostal nepokrytý Svatoš až pred Dzubinu, no v koncovke bol málo dôrazný. V 27. min spravil veľkú chybu domáci Klouček a po prihrávke Fujeríka nasmeroval Finsterle puk do prázdnej bránky – 1:1.

V polovici druhej tretiny mieril Svatoš tesne vedľa. Martinský Brcko si na trestnej lavici odsedel len 15 sekúnd. Nastrelený puk sa od mantinelu odrazil k Bartánusovi, a ten už vedel čo s ním – 2:1. Dzubina si potom poradil s nepríjemnou ranou Jenčíka. V závere druhej tretiny sa o vyrovnanie márne pokúšal Važan.

V úvode tretej tretiny neuspel Galamboš a potom šancu zabudnutého Suju zneškodnil brankár Staňa. Na druhej strane sa pred Dzubinom nepresadil Jokeľ, následne ani Bartánus a v lapačke skončil aj pokus Jenčíka. Svoj tím upokojil v 48. min Skalický, ktorý pridal z otočky tretí gól Košíc. Štyridsaťšesť sekúnd pred koncom tretej tretiny vykresal martinskú iskierku nádeje Suja, ktorý šikovne znížil na rozdiel jediného gólu. Hostia si po ňom vzali oddychový čas, ale vyrovnaniu v power-play sa nedočkali.

Hlasy trénerov:

Pavol Zůbek (asistent trénera Košíc): „Tento zápas mal podobný scenár ako ten sobotňajší, dlho bol stav tesný, hoci sme mali územnú prevahu. Zasa to bolo o treťom góle. Ten prišiel dosť neskoro. Naša hra mala potom väčšiu agresivitu, ale ďalšie presné zásahy sme nepridali. S týmto výsledkom sme veľmi spokojní. Mužstvo pracovalo počas celého stretnutia. Play-off nie je vôbec ľahké, čo potvrdil aj tento duel.“

Daniel Babka (tréner Martina): „Počas celého zápasu sme držali kontakt s Košicami. Chalani podali oduševnený výkon, bojovný. Prvý gól sme dostali, keď sa nám nepodarilo puk vyhodiť z tretiny, padol po odraze od zadného mantinelu. V závere sa nám podarilo znížiť na 2:3. Bolo to z našej strany lepšie ako v prvom zápase, je na čom stavať a verím, že domáce súboje budú ešte lepšie.“

HC Košice – MHC Martin 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) – stav série 2:0

Góly: 16. Češík (Sojčík), 31. M. Bartánus (R. Jenčík, P. Bartoš), 48. Skalický (Sojčík) – 27. Finsterle (Fujerík, Suja), 60. Suja (Finsterle)

Vylúčení: 1:3 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc, Orolín – Gajan, Smrek, 3387 divákov

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM