Hokej

Oceliari v Bratislave neuspeli. Slovanu pomohlo trestné strieľanie

S odlišnými pocitmi hodnotili piaty semifinálový zápas Kaufland play off Tipos extraligy tréneri Slovana Bratislava a HC Košice.

Ilustračný obrázok k článku Oceliari v Bratislave neuspeli. Slovanu pomohlo trestné strieľanie
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Kormidelník Slovana Andrej Podkonický hovoril o zaslúženom víťazstve napriek trápeniu v koncovke, trénera HC Košice Dana Cemana sklamalo rozhodnutie, ktoré ovplyvnilo konečný výsledok.

O víťazstve „belasých“ 3:2 rozhodol Andrew Yogan z trestného strieľania, ktoré vzbudilo vášne na strane hostí.

Rozhodol nájazd

Košičania v priebehu 2. tretiny otočili z 0:1 na 2:1, no v tretej časti prišli o tesný náskok. Postaral sa o to Yogan, ktorý najskôr vyrovnal a v 55. minúte prekonal košického brankára Dominika Riečického z trestného strieľania. Rozhodcovia ho nariadili po zákroku košického obrancu Eduarda Šedivého na unikajúceho Yogana.

„Bol to veľký boj a výborný zápas. Je škoda, že zlé rozhodnutie ovplyvnilo tento zápas. Určite to nemalo byť trestné strieľanie. Myslím si, že to bol rýchlostný súboj o puk, po ktorom malo byť sotva obyčajné vylúčenie, nie to ešte trestné strieľanie. Je to smutné, lebo inak to bol naozaj parádny hokej. Bol to skôr brankársky zápas,“ uviedol košický tréner Ceman pre RTVS.

Strelecká prevaha

Podľa oficiálneho zápisu mali domáci slovanisti streleckú prevahu (36:29), ktorá bola najvýraznejšia v 2. tretine (10:4). Dôležité tretie víťazstvo a náskok 3:2 v sérii im zariadil Yogan, ktorý sa podieľal na všetkých troch góloch svojho tímu. Druhý a tretí strelil, na prvý prihral a príkladne naložil s kritikou po dvojzápase v Košiciach. Druhý duel v Steel aréne nedohral.

Podľa trénera „belasých bolo víťazstvo Slovana zaslúžené. "Celý zápas sme boli lepší. Nedarí sa nám však strieľať góly. Napriek tomu, že sme mali tlak, netriafali sme do bránky. Konečne sme však dali gól ako prví,“ pripomenul Podkonický.

Návrat do Steel Arény

Šiesty duel je na programe v nedeľu 17. apríla o 18.30 v Koši­ciach. Oceliari veria, že si opäť aj s pomocou divákov doprajú víťazný imperatív, okrem podpory z tribún by im mal pomôcť aj brankár Riečický. Ten v piatok podal skvelý výkon a len vďaka jeho niektorým zákrokom nebolo o zápase rozhodnuté skôr.

„Chytal naozaj parádne,“ uviedol strelec prvého košického gólu Patrik Rogoň a dodal: ***„My sme si po prvých dvoch zápasoch na Slovane povedali, čo treba zlepšiť. Začali sme viac napádať, rozhodli detaily. Oni využili šance, my nie. Ideme ďalej. V šiestom zápase bude mať Slovan za sebou dlhú cestu a my skvelých divákov ako podporu. Verím, že sa sem ešte vrátime.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM