Alexandra Kolínská Hokej

Oceliarov čaká zápas v Oulu: Fínskeho súpera chcú poriadne potrápiť!

Doteraz sa košickým hokejistom podarilo v Lige majstrov získať tri body, no stále sú na spodku tabuľky. Šance na postup sú minimálne, no chlapci to nevzdávajú a fínske Lasice chcú poriadne potrápiť.

Ilustračný obrázok k článku Oceliarov čaká zápas v Oulu: Fínskeho súpera chcú poriadne potrápiť!
Zdroj: TASR

Úradujúceho slovenského hokejového šampióna, tím HC Košice, čaká v stredu 24. septembra už piaty duel v skupinovej fáze Ligy majstrov 2014/2015, zverenci trénera Antona Tomka sa predstavia na ľade lídra A-skupiny Kärpätu Oulu.

Program je tradične naplánovaný na dva dni – v utorok 23. septembra sa uskutoční 15 zápasov, o deň neskôr ďalších sedem vrátane košického. Bez bodovej straty v celej súťaži sú zatiaľ štyri tímy – švédska trojka Linköping, Skelleftea, Lulea a fínska Rauma. Naprázdno vyšlo zatiaľ päť klubov zo 44-členného štartového poľa – nórske Oslo, francúzsky Briancon, nemecké duo Krefeld, Hamburg a anglický Nottingham.

Košičania chcú domácich potrápiť

Košičania cestujú do Fínska s cieľom čo najviac potrápiť domáceho favorita. V prvom vzájomnom zápase oboch súperov v košickej Steel Arene triumfovali hráči Kärpätu 2:1. Košickí oceliari by v Oulu radi potvrdili domáci triumf nad Libercom v predchádzajúcom súboji LM.

„Vieme dobre, čo nás tam čaká. Sú nesmierne silní v hre s pukom a výborne korčuliarsky vybavení. Musíme od úvodu zachytiť ich tlak a perfektne brániť. Ak budeme hrať koncentrovane, máme šancu uspieť,“ povedal útočník košického mužstva Marek Bartánus pre denník Korzár. V druhom súboji A-skupiny sa v Liberci predstaví nemecký Kolín.

K zápasu pristúpili zodpovedne

Športový manažér klubu Pavol Zůbek pred odletom do Fínska prezradil, že Košičania k zápasu proti Oulu pristúpili zodpovedne. „Chceme hrať atraktívny hokej. Liga majstrov je iná súťaž ako domáca extraliga. Pokúsime sa u súpera urobiť dobrý výsledok. Všetci si dobre pamätáme prvý zápas s Oulu doma v Košiciach. Kärpät je veľmi kvalitný tím, ktorého hráči o sebe vedia a majú skvelý pohyb. Musíme zachytiť najmä úvod stretnutia a potom favorita poriadne potrápiť. Rešpekt máme, ale pokúsime sa aj o body,“ cituje Zůbka oficiálny klubový web.

Zápas hokejistov HC Košice v LM vo fínskom Oulu povedie český arbiter Aleš Vladyka s domácim triom Petri Lindqvist, Samuli Orava a Harri Perämäki. Duel v Energia-Areena proti Kärpätu absolvujú Košičania v stredu 24. septembra o 17.30 h SELČ.

Posledné kolo skupinovej fázy hokejovej Ligy majstrov 2014/2015 sa uskutoční 7. a 8. októbra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM