Michal Lendel Správy

Ocenenia za pomoc: Košičan pomáha ľuďom v núdzi už 10 rokov

V našom meste oceňovali ľudí, ktorí nezabudli byť ľudskí. Medzi nimi bol aj Košičan, ktorý v prípade možnosti ponúkne prácu vo svojej firme ľuďom v núdzi. Prečo to robí?

Ilustračný obrázok k článku Ocenenia za pomoc: Košičan pomáha ľuďom v núdzi už 10 rokov
Zdroj: TASR

Ako uviedol manažér organizácie Úsmev ako dar na východnom Slovensku Radoslav Dráb, vo štvrtok bolo ocených 46 významných ľudí. „Sú to ľudia významní pre ohrozené deti a rodiny. Sú to tí, ktorí sa rozhodli podeliť o časť svojich hodnôt s chudobnými,“ povedal Dráb. Dodal, že ocenenia sa dočkali ľudia z rôznych sektorov – podnikatelia, zástupcovia veľkých spoločností, ale aj neziskových organizácií, alebo ľudia z duchovného a verejného života.

„Sú výnimoční svojou dlhodobou podporou, nejde o jednorazových darcov,“ objasnil ďalej Dráb. Vyzdvihol najmä tú skutočnosť, že medzi ocenenými sú aj ľudia, ktorí sú síce zamestnancami veľkých spoločností, ale svojou iniciatívou zdola, zbierkovou činnosťou finančnou i materiálnou, oslovovaním svojich kolegov zabezpečili pomoc pre tých, ktorí to potrebujú.

Medzi ocenenými bol aj Košičan Jozef Pavlo, ktorý už 10 rokov pomáha ľuďom v núdzi. Samotný darca uviedol, že jeho pomoc spočíva najmä vo finančnej podpore a v darovaní vecí, ktoré už doma nepotrebujú. „Snažím sa im pomôcť aj tak, že ak sú možnosti ponúknem ľuďom v núdzi aj prácu vo svojej firme,“ povedal Pavlo, ktorý tento spôsob pomoci považuje za vnútornú povinnosť. „Okolo nás je priveľa nezavinenej chudoby a ak sa dá, pomôcť by mal každý, kto si to môže dovoliť,“ vyhlásil.

Odovzdávanie ocenení organizácie Úsmev ako dar v Košiciach
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM