Rôzne

Ocenili významné osobnosti vedeckého života: Veľkého uznania sa dočkali aj dvaja Košičania!

Cieľom týchto ocenení je vyzdvihnúť najvýznamnejšie osobnosti vedeckého života, ktorých výsledky posúvajú spoločnosť dopredu.

Ilustračný obrázok k článku Ocenili významné osobnosti vedeckého života: Veľkého uznania sa dočkali aj dvaja Košičania!
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Ôsmim osobnostiam a jednému vedecko-technickému tímu udelili koncom uplynulého týždňa na slávnostnom galavečeri v bratislavskej Incheba Expo ocenenie Cena za vedu a techniku.

Cieľom Ceny za vedu a techniku je vyzdvihnúť najvýznamnejšie osobnosti vedeckého života a tímy, ako aj dosiahnuté výsledky vo vede a výskume na Slovensku.

„Prejavujeme tým uznanie osobnostiam, ktoré svojou erudovanosťou, odbornosťou, zanietením a trpezlivosťou dosahujú výsledky, ktoré posúvajú spoločnosť dopredu,“ uviedol generálny riaditeľ Centra vedecko-technických informácií SR Ján Kyselovič.

Ocenenie sa pravidelne odovzdáva v piatich kategóriách a inak to nebolo ani tentoraz.

V kategórii Osobnosť vedy a techniky získala ocenenie okrem ďalších dvoch laureátov profesorka Zuzana Gdovinová z Neurologickej kliniky Lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach a Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice. Ocenená bola za vedeckú prácu v oblasti ochorení nervového systému.

Uznania sa dočkal aj Branislav Peťko z Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach. Ten zvíťazil v kategórii Popularizátor vedy za prínos v popularizácii vedy na stredných školách projektom pre talentovanú mládež Cesta mladých k vede naživo.

Vyhlasovateľom oceňovania je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR. Organizátorom podujatia je CVTI SR.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM