Eva Mikulová Rôzne

Ochutnali ste už bryndzovú zmrzlinu? Netradičné chute labužníkom chutia

Chutná studená zmrzlina je typickou letnou lahôdkou. Zmrzlinární je v Košiciach viacero a okrem klasických príchutí v nich môžete nájsť aj lahodné novinky.

Ilustračný obrázok k článku Ochutnali ste už bryndzovú zmrzlinu? Netradičné chute labužníkom chutia
Zdroj: Eva Mikulová

Zmrzliny netradičných chutí ponúkajú už v takmer každej lepšej cukrárni či zmrzlinovom stánku. Pri potulkách mestom sme na ne natrafili aj v cukrárni Urban café, kde práve bryndzová zmrzlina s čerešňovými kryštálikmi je hitom tejto sezóny.

„Ľudia sú najprv nedôverčiví. Zo začiatku reagujú, že to bude slané, ale keď im dáme ochutnať, tak si ju väčšinou obľúbia,“ prezrádza majiteľka cukrárne Andrea Urbanová. Bryndzová zmrzlina, však nie je jej nápadom, ale vytvoril ju jej spoločník Marc Barri – čokolatiér z Belgicka. „On vníma naše produkty ináč ako my a bryndza mu veľmi chutí,“ hovorí A. Urbanová.

Podľa vlastnej originálnej receptúry tu ponúkajú okolo 28 druhov v top sezóne. Okrem bryndzovej je obľúbená i maková zmrzlina. Kari zmrzlina zas bola novinkou minulého leta.

I v tejto cukrárni však najviac na odbyt ide čokoládová zmrzlina. Klasické príchute ako vanilková, citrónová, banánová, jahodová sú obľúbené stále. Dobré zmrzliny sú v meste skoro na každom kroku. Stačí si len vybrať.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM