Eva Mikulová Rôzne

Tipy na víkend: Prázdniny začnú športovo, ale nebude chýbať ani kultúra

Prvý prázdninový víkend je tu a majú z neho, prirodzene, najväčšiu radosť deti. Kým sa ešte nerozbehnete na dovolenky, navštívte podujatia v meste.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Prázdniny začnú športovo, ale nebude chýbať ani kultúra
Zdroj: TASR

Ness City Triathlon

V prvý deň prázdnin, v sobotu 30. júna 2018, opantá Košice opäť športová atmosféra, spojená s 3. ročníkom úspešného mestského triatlonu. Je jedným z najvyhľadáva­nejších a najlepšie hodnotených podujatí triatlonovej sezóny na Slovensku. Bude sa plávať 750 metrov na Mestskom kúpalisku, potom zabehnú v mestskom parku 5 kilometrov a na záver ich čaká 20 kilometrov na bicykli v meste.

Kedy: sobota 30. jún od 14,00 hodiny

Leto v parku

Kultúrne podujatia Leto v parku odštartujú už v piatok 29. júna v Mestskom parku, tanečnou prechádzkou s Poddukelským umeleckým súborom. Vstup od Kunsthalle.

Kedy: piatok 29. jún o 20,00 hodine

Fanfare Ciocarlia

Fanfare Ciocarlia (Rumunsko) je jedným z najznámejších brass bandov na svete hrajúci živelnú, temperamentnú balkánsku hudbu. Sú bezpochyby jedným z najvýraznejších zjavov v rámci tohto žánru. Ich virtuozita, energia a kreativita im priniesla fanúšikov od Melbourne cez Tokio až po Vroclav. V Košiciach vystúpia v Tabačke.

Kedy: sobota 30. júna o 20,30 hodine

Skejtový workshop

Skejtový bowl vo Výmenníku Ľudová je jediný vnútorný drevený bazén na východnom Slovensku. Triky si na ňom môžu skúšať rovnako začínajúci, ale aj profesionálni skejteri. Pouličné jazdenie sa najmä v zime presúva z ulice do výmenníka. Workshopy organizujú skúsení skejteri.

Kedy: sobota 30. jún od 18,00 do 21,00 hodiny

Čaj o piatej

Populárne „Čaje o piatej,“ začínajú už tento víkend a budú počas celého leta. V prvom nám zahrá salónny orchester Cassovia v hudobnom altánku v Mestskom parku.

Kedy: nedeľa 1. júl o 17,00 hodine

Foto: ilustračné

Zdroj: Ness City Triatlon
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM