Veronika Hunyadiová Správy

Očkovanie už nehrá rolu. Do reštaurácie aj na podujatia pustia KAŽDÉHO

Na Slovensku sa od soboty uvoľnili opatrenia. Ako sa zmenilo fungovanie prevádzok a služieb?

Ilustračný obrázok k článku Očkovanie už nehrá rolu. Do reštaurácie aj na podujatia pustia KAŽDÉHO
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Vláda na svojom stredajšom (23. 2.) rokovaní schválila aktualizáciu opatrení s účinnosťou od 26. februára. Ide o prvú fázu uvoľňovania pravidiel.

Najväčšou zmenou je, že sa rušia režimy OTP, OP a OP+. Prevádzky maloobchodu a služieb, gastroprevádzky a hromadné podujatia budú fungovať v režime základ, teda bez ohľadu na imunitný či očkovací status.

Reštaurácie pre všetkých

Pre všetkých budú od soboty otvorené aj reštaurácie a kaviarne. Povolené bude len sedenie a obsluha pri stoloch vrátane terás. Mimo stolov bude povinný respirátor.

Prevádzky s konzumáciou na mieste budú mať obmedzené otváracie hodiny od 5.00 do 24.00 hod. Obmedzenie otváracích hodín neplatí pre maloobchodné prevádzky a niektoré služby.

Respirátor a karanténa

Povinnosť nosiť respirátor naďalej platí v interiéri a exteriéri na hromadných podujatiach, ako aj v exteriéri pri vzdialenosti do dvoch metrov od iných osôb. Žiaci v triedach už rúška nosiť nemusia, platí len ich nosenie v spoločných priestoroch.

V prípade škôl sa domáca karanténe neaplikuje pri kontakte s pozitívnym spolužiakom v triede. Namiesto karantény bude povinné nosenie respirátora/rúška po dobu desiatich dní od posledného kontaktu s pozitívnou osobou v triede pri zachovaní prezenčnej výučby a izolácii pozitívnej osoby (izolácia ostáva zachovaná).

Čo sa mení pri hromadných podujatiach, hoteloch, fitness a wellness nájdete na druhej strane.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM