Veronika Hunyadiová Správy

Očkuje sa aj pred sviatkami. Kde stihnete vakcínu ešte pred Vianocami?

V Košickom kraji sa bude očkovať do 23. decembra a aj hneď po vianočných sviatkoch.

Ilustračný obrázok k článku Očkuje sa aj pred sviatkami. Kde stihnete vakcínu ešte pred Vianocami?
Zdroj: TASR/František Iván

Košický samosprávny kraj (KSK) nepoľavuje v očkovaní proti covidu ani pred vianočnými sviatkami. Krajské očkovacie tímy budú všetkým východniarom k dispozícii aj počas aktuálneho týždňa, a to do až štvrtka 23. decembra.

Pred aj po sviatkoch

„Sú pred nami najkrajšie sviatky roka a my si neželáme nič iné ako pevné zdravie. Aj z tohto dôvodu sme prispôsobili možnosti vakcinácie v našom kraji. Zdravotníci budú očkovať tesne pred sviatkami ako aj bezprostredne po nich. Túto možnosť budú môcť využiť aj ľudia, ktorí prídu na sviatky domov z iných miest či krajín, ale aj tí, ktorí doposiaľ nad očkovaním váhali,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Pred sviatkami, ako aj v týždni pred Novým rokom bude v obciach a mestách v kraji jazdiť očkovací autobus. Ešte pred Vianocami bude župa očkovanie realizovať aj v košických nákupných centrách a v obchodnom stredisku v Spišskej Novej. Hneď po Vianociach sa potom otvoria brány očkovacích centier v Košiciach, Michalovciach aj v Spišskej Novej Vsi.

Okrem toho je župa pripravená začať očkovať aj novú vekovú kategóriu, a to deti od päť do jedenásť rokov. „Toto očkovanie spustíme hneď, keď nám ministerstvo zdravotníctva poskytne potrebné inštrukcie. Prebiehať by malo vo veľkokapacitnom centre v Košiciach za prítomnosť pediatra,“ dodal Trnka.

Rekord v očkovaní

V minulom týždni kraj zaočkoval prvou dávkou vakcíny takmer 1 340 ľudí. Výjazdová jednotka zaznamenala aj jeden rekord, za utorok (14. 12.) zdravotníci zaočkovali v teréne 1 230 ľudí. Počas aktuálneho týždňa bude očkovanie v mestách a obciach prebiehať napríklad v Rožňave, Trebišove, Dobšinej, Kráľovskom Chlmci, Kluknave, Koromli či Priekope a ďalších spolu dvadsiatich štyroch miestach.

Po sviatočnom víkende, od 27. do 28. decembra, bude opäť v prevádzke veľkokapacitné očkovacie centrum v Košiciach. V utorok sa bude očkovať vo veľkokapacitnom centre v Košiciach, Michalovciach aj v Spišskej Novej Vsi.

Kompletný harmonogram na najbližšie dni nájdete na druhej strane článku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM