Správy

Odborári vyjdú v Košiciach do ulíc. Kadiaľ pôjde pochod a kde bude zhromaždenie?

Séria protestných mítingov v rámci kampane Zastavme rozvrat sociálneho štátu, ktoré organizujú odborári začne 21. apríla v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Odborári vyjdú v Košiciach do ulíc. Kadiaľ pôjde pochod a kde bude zhromaždenie?
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Odborový zväz (OZ) KOVO na štvrtok 21. apríla pripravil protestné zhromaždenie v Košiciach, ktoré odštartuje sériu protestov v troch slovenských mestách. Po Košiciach vyjdú do ulíc aj v Žiline a Trnave.

Začnú protestným pochodom

V Košiciach začne zhromaždenie vo štvrtok o 16.00 hod. protestným pochodom od hotela Centrum na Južnej triede (vedľa Auparku) smerom na Hlavnú ulicu k Dolnej bráne, kde bude hlavný míting. Na Námestí osloboditeľov preto vodiči musia počítať s krátkodobým obmedzením dopravy.

OZ KOVO v spolupráci s Konfederáciou odborových zväzov (KOZ) SR, Jednotou dôchodcov na Slovensku a Asociáciou slovenských kúpeľov chcú prinútiť vládu prijať riešenia na zlepšenie sociálno-ekonomickej situácie občanov a zaviesť konkrétne opatrenia pomoci pre najrizikovejšie skupiny obyvateľstva ako sú dôchodcovia, rodičia samoživitelia či mnohopočetné rodiny.

Odkaz vláde

„Odkážme vláde, aby konečne rešpektovala občanov Slovenska a nevytvárala biedu, chaos a bezradnosť v našom štáte,“ vyzýva OZ KOVO a pozýva na protest všetkých, ktorým nie je jedno čo sa slovenským občanom deje.

„Zmeny v Zákonníku práce, dôchodkovom systéme, zníženie % minimálnej mzdy a príplatkov, zrušenie stropu dôchodkového veku, zmeny vo vyplácaní 13. a 14. miezd ale aj neriešenie rastúcej inflácie, cien potravín ale aj energií a služieb. To sú len niektoré z tém, na ktoré ako spoločnosť, musíme upozorniť," uvádzajú odborári.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM