Rôzne

Deň detí v košickej zoo? Pozrite, čo sa pripravuje

V košickej zoo sa chystá veľká detská oslava.

Ilustračný obrázok k článku Deň detí v košickej zoo? Pozrite, čo sa pripravuje
Zdroj: TASR/František Iván

Zoo Košice ponúkne v rámci Medzinárodného dňa detí pestrý program pre celé rodiny, ktorý sa bude konať v nedeľu 2. júna v jej areáli.

„Veľká detská oslava venovaná najmladším obyvateľom nášho mesta prinesie deň plný zábavy, hier a aktivít pre celú rodinu,“ láka jedna z najväčších zoologických záhrad v Európe, ktorú každoročne navštívi vyše 200 000 ľudí nielen zo Slovenska Slovenska, ale aj zo zahraničia.

Na čo konkrétne sa môžu návštevníci v daný deň tešiť? Ako informuje zoo na sociálnej sieti, nebudú chýbať prezentačné stánky ZOO, zachraňujeme mokrade – ukážka, sokoliari sv. Bavona Štiavnické Bane, maľovanie na tvár, krst medvieďatka či rozprávkový automat divadla Haliganda.

Program sa začne o 9:00 hod.

Košická zoologická záhrada nedávno informovala o rekordnej návštevnosti. Za prvé štyri mesiace tohto roka jej bránami prešlo 52 000 návštev­níkov, čo je o 14 000 viac ako vlani.

Takéto čísla nedosiahla zoo ani v najúspešnejších rokoch, keď celoročne prekonala métu štvrťmilióna návštevníkov. Potešiteľný záujem súvisí s počasím, ale aj s kolekciou zvierat, verejnosť navyše priťahuje prostredie prírodného lesného areálu. Veľkým lákadlom sa stali okrem iného medvedie mláďatá zachránené z prírody.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM