Krimi

Košičan podľa polície podpálil Renault aj BMW! Je zoznam jeho štvorkolesových obetí širší?

Policajti klepli po prstoch mladému Košičanovi chvíľu po tom, ako podpálil auto na Sídlisku Ťahanovce a na svoje "dielo" sa zneďaleka pozeral.

Ilustračný obrázok k článku Košičan podľa polície podpálil Renault aj BMW! Je zoznam jeho štvorkolesových obetí širší?
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Košický kraj

V prípade podpálenia dvoch áut v Košiciach polícia obvinila z prečinu poškodzovania cudzej veci 32-ročného Košičana. Obvinený podľa doposiaľ získanej dôkaznej situácie a vykonaných úkonov podpálil vozidlá Renault Laguna a BMW. Informovala o tom v utorok košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Renault, obeť č. 2

Policajti prichytili muža tento mesiac pár minút po tom, ako na Sídlisku Ťahanovce podpálil Renault, pričom sa neďaleko pozeral na svoje „dielo“. Vykonané procesné úkony potvrdili, že auto polial doposiaľ neznámou horľavou látkou a zapálil, následkom čoho došlo k úplnému zhoreniu vozidla. Spôsobenú škodu majiteľka predbežne vyčíslila na 1000 eur.

BMW, obeť č. 1

„Ďalšími úkonmi bolo zároveň potvrdené, že za požiarom vozidla zn. BMW, ku ktorému došlo v mesiaci február, taktiež stojí 32-ročný Peter,“ uviedla Ivanová. Podľa vyšetrovania muž na niekoľko miest na vozidle prikladal podpálené servítky, následkom čoho sa zapálila celá jeho predná časť.

Škodu predbežne vyčíslili na 10 000 eur.

Širší zoznam?

Obvinený je už vo vyšetrovacej väzbe, v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

„Policajti sa intenzívne zaoberajú ďalšími prípadmi, pri ktorých došlo k podpáleniu motorového vozidla a skúmajú, či ich spoločným menovateľom je osoba obvineného,“ dodala hovorkyňa.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM