Rôzne

Na košickom Sídlisku KVP pribudol parklet: Rozporuplné reakcie obyvateľov

Na parkovisku pribudol takzvaný parklet, no podľa viacerých Košičanov to nie je dobrý nápad. Čo si myslíte vy?

Ilustračný obrázok k článku Na košickom Sídlisku KVP pribudol parklet: Rozporuplné reakcie obyvateľov
Zdroj: Facebook.com/Mestská časť Košice - Sídlisko KVP

„Na KVP skúšame vždy niečo nové. Cestou ku kostolu pribudol parklet na oddych,“ informuje Mestská časť Košice – Sídlisko KVP na sociálnej sieti s tým, že parklet má rovnakú veľkosť ako jedno parkovacie miesto, je vybavený lavičkami a stolmi a slúži na krátky oddych či posedenie.

„Naším cieľom je dávať ľuďom priestor, kde sa môžu zastaviť, oddýchnuť si a na chvíľu vypnúť. Predsa len, verejný priestor by mal patriť hlavne nám, nie autám,“ poznamenala mestská štvrť.

Parklety podľa nej už úspešne fungujú v mnohých mestách. Tento je zatiaľ zdarma na skúšku. Mestská časť bola zvedavá aj na reakcie ľudí, tie sú však rozporuplné a zväčša negatívne.

„Sedieť uprostred zaparkovaných áut… No, viem si predstaviť lepšie miesto na oddych kdekoľvek inde,“ zareagovala Eva. „Nápad dobrý, ale miesto umiestnenia také divné- uprostred parkoviska či cesty a pred kostolom? A ani esteticky to spolu neladí,“ okomentovala parklet Lucia.

„Vyzerá to pekne, ale kto by chcel sedieť medzi autami na parkovisku?“ pridala sa Anastázia. V komentároch, aj keď v menšine, sa však nájdu aj opačné názory. „Super nápad… Aj mne sa ťažko chodí, a miestečko, kde si človek môže sadnúť a nabrať sily, vždy poteší,“ napísala pod príspevok mestskej časti Anna.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM