Rôzne

Nie je ako tá naša. V košickej zoo ponúkajú počas horúčav zvieratám ZMRZLINU, FOTO

Pre horúce počasie v týchto dňoch venujú chovatelia v košickej zoologickej záhrade zvieratám zvýšenú pozornosť.

Ilustračný obrázok k článku Nie je ako tá naša. V košickej zoo ponúkajú počas horúčav zvieratám ZMRZLINU, FOTO
10
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Pretrvávajúce vysoké teploty si vyžiadali z hľadiska výživy úpravu kŕmnych dávok. Niektorým zvieratám ponúkajú na spestrenie časť krmiva v mrazenom stave, čomu prischol hovorový názov zmrzlina.

„Takéto zmrzliny ponúkame niektorým druhom primátov, medveďom alebo šelmám. Zvieratá to majú rady, je to pre ne niečo nové, čo nedostávajú každý deň, a vítajú takéto spestrenie aj trošku ochladenie,“ ozrejmil hlavný zoológ Patrik Pastorek.

Medvede dostali v stredu v mrazenom stave hovädzí vývar s kúskami ovocia, nechýbali maliny, melón, čučoriedky a zelenina. Ľadové osvieženie privítala i levica Laura. Vo svojej kŕmnej dávke v zmrazenom stave našla okrem hovädzieho vývaru aj kusy mäsa a rýb. Podobe ovocnej zmrzliny sa potešili aj lemury kata.

Ako ďalej informovala vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu košickej zoo Eva Malešová, zvieratá dostávajú cez horúce dni viac krmiva bohatého na vodu, viac ovocia a zeleniny.

Chladivú vodu si užívajú zvieratá vo výbehoch, ktorými preteká potok, takým je aj výbeh pre medvede hnedé, aj keď v súčasnosti je potok menej výdatný. Niektoré zvieratá osviežia chovatelia sprchou z hadice.

V košickej zoo podávajú niektorým zvieratám zmrzlinu na osvieženie
10
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM