Krimi

Policajti v Košickom kraji opäť kontrolovali výjazdy: Odhalili 13 vodičov pod vplyvom ALKOHOLU

O piatej ráno policajti vyrazili do akcie a vjazdy a výjazdy kontrolovali v Rožňave, Kráľovskom Chlmci, Košickej Belej, Kechneci a v košickej mestskej časti Barca.

Ilustračný obrázok k článku Policajti v Košickom kraji opäť kontrolovali výjazdy: Odhalili 13 vodičov pod vplyvom ALKOHOLU
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Košický kraj

Ako informuje košická polícia na sociálnej sieti, tentokrát si neposvietili len na vodičov osobných áut, kontrolám boli ráno podrobení aj vodiči nákladných vozidiel.

„Výsledky prvých ranných dychových skúšok nás však opäť utvrdili v tom, že našich kontrol stále nie je dosť. Počas 2,5h doby trvania dopravno-bezpečnostnej akcie sme odhalili 13 vodičov pod vplyvom alkoholu, z tohto počtu dychová skúška 6 vodičov bola viac ako 1 promile!“ uviedla polícia.

Prvého vodiča pod vplyvom alkoholu policajti odhalili 21 minút po začiatku dopravno-bezpečnostnej akcie pri obci Kechnec a bola to žena. Výsledok jej dychovej skúšky bol 1,06 promile.

„O minútu neskôr „nafúkal“ vodič, taktiež pri obci Kechnec, a výsledok jeho dychovej skúšky bol ešte "zaujímavejší“- v prepočte až 2,27 promile," prezradila polícia.

Vodiči, ktorých hodnota dychovej skúšky bola viac ako 1 promile, putovali do cely policajného zaistenia, kde si počkajú na obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a o treste za jazdu pod vplyvom alkoholu bude rozhodovať sudca.

„Ani vodiči, ktorých výsledok dychovej skúšky bol dnes ráno nižší ako 1 promile, vo svojej jazde ďalšej nepokračovali, jazda im bola zakázaná, vodičský preukaz zadržaný a o tom, kedy budú šoférovať najbližšie, rozhodne správny orgán,“ doplnila polícia. Jedným z týchto šoférov bol aj vodič nákladného motorového vozidla.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM