Krimi

Prekvapení vodiči na košickom sídlisku: Policajti obsadili všetky výjazdy z mestskej časti!

Prekvapení dnes ráno zostali mnohí vodiči v Košiciach!

Ilustračný obrázok k článku Prekvapení vodiči na košickom sídlisku: Policajti obsadili všetky výjazdy z mestskej časti!
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Košický kraj

Od štvrtej hodiny ráno policajti obsadili všetky vjazdy a výjazdy v rámci košického Sídliska KVP a každý jeden vodič bol podrobený dychovej skúške. Ako pripomína košická polícia na sociálnej sieti, takáto dopravno-bezpečnostná akcia zameraná najmä na alkohol sa na cestách Košického kraja uskutočnila už po tretíkrát.

Tentoraz bolo okrem mestskej časti v Košiciach vybrané aj mesto Dobšiná.

Ako to dopadlo? Na Sídlisku KVP boli prichytený vodič s 0,52 promile alkoholu v dychu, ďalší nafúkal 0,58 promile a do tretice bola na Sídlisku KVP pozitívna dychová skúška 0,31 promile.

V Dobšinej bol odhalený vodič s 0,33 promile.

„Cieľom týchto kontrol je odfiltrovať práve nezodpovedných vodičov, ktorí si sadnú za volant pod vplyvom alkoholu, od zodpovedných vodičov, ktorí sa chcú bezpečne dostať do cieľa svojej cesty,“ uviedol počas rannej dopravno-bezpečnostnej akcie zástupca riaditeľa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Ladislav Héžel.

„Kontroly budú pokračovať. Budeme ich vykonávať dovtedy, kým vodiči nepochopia, že si za volant nemôžu sadnúť pod vplyvom alkoholu. Pre mňa ako krajského riaditeľa bude výzva to, keď bude výsledok týchto akcií 0. Chcem len docieliť to, aby vodiči nejazdili pod vplyvom alkoholu,“ poznamenal Štefan Mulik, riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM