Televízna šou Na nože v Košiciach: Martinovi CHUTILO, no ešte nikdy nebol taký SKLAMANÝ!
Kuriózne chvíle počas nakrúcania televíznej šou Na nože v Košiciach! Šéfkuchár Martin Novák jedlo jednoznačne chválil, napriek tomu podľa televízie ešte nebol nikdy taký sklamaný.
Televízna šou Na nože spočíva v tom, že reštaurácia, ktorej sa v biznise nedarí podľa predstáv, si zavolá uznávaného slovenského šéfkuchára Martin Nováka, aby jej pomohol a pochopiteľne, aby sa takýmto spôsobom zviditeľnila.
Novák na úvod ochutná vybrané jedlá a urobil tak aj po príchode do jednej z reštaurácií v košickej Optime. No bolo to iné, ako v prípade ostatných častí relácie. Narozdiel od iných reštaurácií, jedlo v tejto totiž od začiatku chválil!
Dobré jedlo, málo zákazníkov
Kde bol teda problém? Málo zákazníkov. „Martin Novák cítil, že v podniku nie je niečo v poriadku. Medzi personálom necítil dobrú energiu, z otvorenej kuchyne počul hádky a jedna z čašníčok sa ho dokonca bála,“ uvádza Markíza na svojom webe.
Televízny šéfkuchár zároveň poukazoval na to, že zameranie ponuky reštaurácie nie je špecifické a dostatočne sa neodlišuje.
Snažil sa preto zlepšiť vzťahy medzi kolegami na pracovisku, nastavil procesy a komunikáciu a vymyslel menu zamerané na orientálnu kuchyňu.
Nechcel sa už vrátiť
Počas záťažového večera však Martin Novák započul, čo si o zostavenom jedálnom lístku myslia majiteľ so šéfkuchárom reštaurácie a neboli to práve uznanlivé slová. Práve naopak, vôbec sa s tým nestotožňovali.
„Pre Martina to bolo, akoby mu vrazili nôž do chrbta. Preto sme Martina oslovili, aby sa k situácii vyjadril. Priznal sa, že išlo asi o najťažšie nakrúcanie relácie, aké doteraz zažil. Košická reštaurácia bola tiež prvou, do ktorej sa ani nemal vôbec chuť vrátiť,“ uviedla televízia. Sklamanie pramenilo z toho, že snaha celého štábu a aj jeho vyšumela do prázdna.
Čas ukáže
Po čase sa však napokon predsa len vrátil, aby zistil, ako sa reštaurácii darí. Opäť mu chutilo, no bol sklamaný z jedálneho lístka, do ktorého z jeho nápadov pridali len pramálo noviniek.
Reštaurácia má však svojho majiteľa a konečné rozhodnutie bolo na ňom. Možno sa ukáže ako správny krok to, že nešiel do veľkých zmien a už samotné zviditeľnenie reštaurácie v televízii bude mať zásadný vplyv na potrebný nárast zákazníkov. A možno sa ukáže, že bolo chybou nevyužiť Novákov orientálny koncept. Čas ukáže.
Časť relácie s košickou reštauráciou bola odvysielaná v stredu.