Rôzne

V metropole východu sa uskutočnil galakoncert Ďakujeme 2024: Mesto ocenilo TIETO inštitúcie

V závere uplynulého týždňa sa v historickej budove Národného divadla Košice uskutočnil galakoncert Ďakujeme 2024.

Ilustračný obrázok k článku V metropole východu sa uskutočnil galakoncert Ďakujeme 2024: Mesto ocenilo TIETO inštitúcie
Zdroj: Facebook.com/Košice - Mesto Košice

Ako uvádza košický magistrát na sociálnej sieti, piatkový večer patril oslavám viacerých významných jubileí.

„Uplynulo 100 rokov od chvíle, keď sa 13. septembra 1924 prvýkrát otvorila opona Východoslovenského národného divadla. Pred 125 rokmi, 28. septembra 1899, sa prvýkrát otvorili brány jednej z najkrajších divadelných budov v strednej Európe, ktorú v Košiciach postavil známy architekt Adolf Lang. Umelci na javisku Národného divadla spoločne otvorili aj jubilejnú 80. sezónu divadla,“ ozrejmil magistrát.

Pri tejto príležitosti si generálny riaditeľ divadla Ondrej Šoth prevzal plaketu primátora mesta Košice za dlhoročnú angažovanosť, spoluprácu a pomoc mestu Košice v oblasti kultúry a spoločenského života.

Okrem neho košický magistrát ocenil aj štyri významné inštitúcie a to konkrétne Kino Úsmev, ZOO Košice, Správu mestskej zelene v Košiciach a Východoslovenské múzeum v Košiciach.

„Tie si zaslúžili poďakovanie za dlhoročnú spoluprácu a pomoc pri rozvoji mesta,“ doplnila radnica s tým, že slávnostný večer bol plný hudby, tanca a dramatických scén a na pódiu sa predstavili všetky umelecké zložky Národného divadla Košice- opera, balet a činohra.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM