Komunálne voľby

A je to tu: Vieme, koľko ľudí sa chce v Michalovciach stať mestským poslancom

V komunálnych voľbách si okrem hlavy mesta budeme voliť aj mestských poslancov. Pozrite si, koľko ľudí chce zabojovať o 25 flekov v michalovskom zastupiteľstve.

Ilustračný obrázok k článku A je to tu: Vieme, koľko ľudí sa chce v Michalovciach stať mestským poslancom
Zdroj: TASR

V novembri nás čakajú komunálne voľby. Aj v Michalovciach si okrem primátora budeme voliť i mestských poslancov. Voliť sa konkrétne celkovo bude 25 poslancov Mestského zastupiteľstva a to v šiestich volebných obvodoch.

Ako povedal pre náš portál zapisovateľ mestskej volebnej komisie Ján Bumbera, celkový počet ľudí, ktorí podali kandidátnu listinu na funkciu mestského poslanca v Michalovciach je 121.

Určených je 6 volebných obvodov a vytvorených 32 volebných okrskov. V prvom obvode sa budú voliť 4 poslanci, v druhom 6, v treťom 5, štvrtom a piatom obvode 4 poslanci a v šiestom obvode dvaja.

„Na kandidátnych listinách sa nachádza celkom 121 kandidátov na poslancov Mestského zastupiteľstva v Michalovciach. Títo sa uchádzajú o 25 poslaneckých mandátov,“ uviedol J. Bumbera.

Ako ďalej doplnil, proces registrácie sa musí ukončiť najneskôr 45 dní predo dňom volieb. „Zo strany mestskej volebnej komisie v Michalovciach nedôjde k žiadnym prieťahom a budeme postupovať striktne v súlade so zákonom a samozrejme, čo najskôr. Zákon ukladá povinnosť obciam (mestám) zverejniť zoznam zaregistrovaných kandidátov najneskôr 25 dní pred voľbami t.j. do 16.10.2018,“ vysvetlil J. Bumbera.

„Práve v týchto dňoch prebiehalo školenie predsedov a podpredsedov mestských a miestnych volebných komisií (MVK) na Obvodnom úrade v Michalovciach, k aplikácii volebného kódexu v praxi,“ doplnil pre náš spravodajský portál.

V súčasnosti prebieha proces registrácie s množstvom administratívnych úkonov. Ako ďalej zapisovateľ J. Bumbera informoval, mestská volebná komisia prvý raz v Michalovciach zasadla 17. septembra. „Po zložení sľubu a podpísaniu poučenia o ochrane osobných údajov komisia vyžrebovala predsedu a podpredsedu a pristúpila k samotnej registrácii,“ priblížil J. Bumbera.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM