Rôzne

Aha, čo vyrobili z pneumatík v Zalužiciach: Deti sa tešia z takýchto atrakcií

V Zalužiciach v okrese Michalovce pre deti vytvorili lákavé atrakcie. A to v podobe zvierat a čajových šálok vyrobených z pneumatík.

Ilustračný obrázok k článku Aha, čo vyrobili z pneumatík v Zalužiciach: Deti sa tešia z takýchto atrakcií
4
Galéria
Zdroj: Obec Zalužice

Základná škola s materskou školou v Zalužiciach prichystala pre deti, ktoré ju navštevujú, zaujímavé a lákavé prekvapenie. V jej areáli pribudli nové hracie prvky, ktoré vedia upútať pozornosť. Urobili ich svojpomocne a to z použitých pneumatík no nielen z nich.

Skrášlenie aj pomôcky

Po jarných prázdninách čakalo na deti v spomínanej zalužickej škole a škôlke milé prekvapenie. Pestrá paleta farieb udrela deťom ihneď do očí. Na trávniku pribudla napríklad žirafa ale aj iné podobné lákadlá. Novým hracím prvkom sa potešili školkari, no aj žiaci základnej školy. Autorkou nápadu je zástupkyňa riaditeľa školy pre materskú školu Nataša Babincová.

„Cieľom mojej myšlienky bolo skrášliť detské ihrisko materskej školy, ale zároveň využiť tieto zvieratká aj ako pomôcky vo výchovno – vzdelávacej činnosti,“ povedala pre náš spravodajský portál N. Babincová.

Areál zatraktívnili hracie prvky v podobne zvieratiek a šálok vyrobených z pneumatík či rúry. Všetky tieto lákadlá pre deti sú natreté farbami. A na prvý pohľad ani nevyzerajú, že ide o zrecyklované materiály.

Lienka aj medveď

Spomínané dielka zhotovil Peter Babinec a o vymaľovanie sa postarala autorka nápadu N. Babincová v spolupráci so školníkmi školy. „Výroba nám trvala približne tri týždne a použili sme na to použité pneumatiky a odpadové rúry,“ prezradila Babincová.

Dve modré čajové šálky zdobia biele bodky a ich ušká sú vyrobené z polovice pneumatiky. Z bodkovaných prvkov to však nie je všetko. Na zemi sa usmieva aj bodkovaná červená lienka. Najvyššia zo všetkých je hnedo-oranžová žirafa, ktorá stojá pri medveďovi. Všetky hracie prvky sú pevne ukotvené v zemi.

Pozrite si v našej fotogalérii nové hracie prvky v Zalužiciach.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia

FOTO: V známej dedine Michalovského okresu vyrobili zaujímavé lákadlá pre deti
4
Galéria
Zdroj: Obec Zalužice
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM