Kultúra

Amatérski fotografi z Michaloviec predviedli svoje umenie: Najlepšie zábery predstaví AMFO 2016

V Michalovciach sa uskutoční vernisáž a výstava súťaže amatérskej fotografie AMFO 2016. Budú tu prezentované fotografie, ktoré vybrala a ocenila odborná porota od 18 autorov.

Ilustračný obrázok k článku Amatérski fotografi z Michaloviec predviedli svoje umenie: Najlepšie zábery predstaví AMFO 2016
Zdroj: TASR

Fotografická súťaž pre deti i seniorov

Zemplínske osvetové stredisko Michalovce organizuje v týchto dňoch regionálnu súťažnú výstavu AMFO 2016, ktorej otvorenie a vyhodnotenie sa uskutoční 5. mája 2016 o 16,00 hod. v priestoroch galérie Zemplínskeho osvetového strediska v Michalovciach. Amfo je najstaršia a najprestížnejšia celoštátna súťaž v oblasti amatérskej fotografickej tvorby na Slovensku. Vyhlasovateľom je Národné osvetové centrum v Bratislave. Svojim charakterom je to trojstupňová postupová súťažná výstava neprofesionálnej fotografie. Je určená deťom, mládeži a dospelým v troch vekových kategóriách.

Priestor pre amatérov

Okrem vekovej kategorizácie sa súťaž ďalej delí na: čiernobielu fotografiu, farebnú fotografiu a multimediálnu prezentáciu. „Súťaž napomáha rozvíjať záujmy, umeleckú kreativitu, nadanie a technické schopnosti v oblasti amatérskej fotografickej tvorby. Vytvára priestor na fotografické dokumentovanie a umelecké stvárnenie skutočnosti, na autorské vyjadrenie názorov, postojov, skúseností amatérskych fotografov, jednotlivcov i kolektívov,“ informovali zo ZOS. Do okresného kola, ktoré potrvá do 17. mája 2016 sa zapojilo 18 autorov. Najlepšie ocenené fotografie postupujú do krajského kola, ktoré sa uskutoční 29. júna 2016 v Košiciach.

Môže vás zaujímať:

Fotograf Peter Hanzlík: Hovorili mu, že nemá fotiť hlúposti

Ladislav Kasar o fotení svadieb: Nie je pravda, že ľudia sú nefotogenickí, na každom sa dá niečo nájsť

Foto: ilustračné

AMFO 2016
1
Galéria
Zdroj: ZOS Michalovce
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM