Veronika Ondo-Cholewová Správy

Betlehemské svetlo príde do Michaloviec: Príďte si z neho odpáliť

Tradičnou predzvesťou Vianoc je aj Betlehemské svetlo. Slovenskí skauti ho prinesú do Michaloviec a ľudia si z neho môžu prísť odpáliť.

Ilustračný obrázok k článku Betlehemské svetlo príde do Michaloviec: Príďte si z neho odpáliť
Zdroj: TASR

Najkrajšie sviatky v roku sa nezadržateľne blížia. Aj tento rok sa Betlehemské svetlo vďaka skautom dostane aj k nám do Michaloviec. Rozdávať ho budú na Štedrý deň 24. decembra medzi 12.00 hod. a 13.00 hod.v kos­toloch alebo na Námestí osloboditeľov pod jedličkou.

V Michalovciach na Štedrý deň

Skautky a skauti budú svetlo zo Svätej zeme rozvážať po celom Slovensku a postupne ho prinesú do domácností, nemocníc, azylových domov, domovov sociálnej a opatrovateľskej starostlivosti a kostolov, aby mohlo dotvárať atmosféru Vianoc.

Posolstvo Betlehemského svetla vychádza z univerzálnych ľudských hodnôt, nesie nadkonfesionálne posolstvo, má spájať a prinášať pokoj, nádej, lásku a porozumenie medzi ľudí na celom svete. Betlehemské svetlo preberieme v Michalovciach 24. decembra.

Po celom Slovensku

Betlehemské svetlo je plamienok zapaľovaný každoročne pred Vianocami v betlehemskej jaskyni, kde sa podľa tradície narodil Ježiš Kristus. Plameň Betlehemského svetla roznášajú skauti do miest a obcí po celej Európe a tiež do niekoľkých amerických krajín.

Po prvý raz prevzali slovenskí skauti Betlehemské svetlo od rakúskych kolegov v roku 1990. Odvtedy ho každoročne distribuujú ľuďom po celom Slovensku.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM