Správy

Čo sa mení v okrese Michalovce? PREHĽAD nových opatrení od pondelka

Covid automat od pondelka opäť zmení farby.

Ilustračný obrázok k článku Čo sa mení v okrese Michalovce? PREHĽAD nových opatrení od pondelka
Zdroj: TASR

Od pondelka (5. 7.) bude podľa COVID automatu v prvom stupni ostražitosti 33 okresov. V stupni monitoring bude 46 okresov. V čiernej fáze, druhom a prvom stupni varovania a druhom stupni ostražitosti nie je ani jeden okres. Vláda SR na svojom stredajšom rokovaní schválila v rámci COVID automatu rozdelenie okresov podľa aktuálnej rizikovosti. Ako sa zafarbia okresy v našom kraji?

Okres Michalovce bude v stupni monitoring – zelenej farby.

Zelené budú v Košickom kraji aj okresy Košice, Košice- okolie, Trebišov. Zvyšné štyri okresy, Gelnica, Rožňava, Sobrance a Spišská Nová Ves budú žltej farby.

Akvaparky a kúpaliská

Naďalej platí, že rúško v prírodných a umelých kúpaliskách, akvaparkoch a wellness mať nemusíte. Týka sa to interiérov aj exteriérov, bez ohľadu na farbu okresu podľa COVID automatu. Prekrytie horných dýchacích ciest však odporúčame na miestach, kde sa zhromažďuje väčšie množstvo ľudí.

Čo sa týka kapacity, v zelených okresoch neplatia žiadne kapacitné obmedzenia. Kúpaliská v žltých okresoch sa môžu zaplniť na polovicu.

„Vstup do interiérových prevádzok akvaparkov je pre osoby staršie ako desať rokov možný len s negatívnym výsledkom testu. Test je možné nahradiť aj potvrdením o zaočkovaní alebo potvrdením o prekonaní ochorenia,“ aktuálne platné opatrenia podľa covid automatu jednotlivých okresov zverejnilo Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR na svojej webovej stránke.

Očkovanie, koronavírus a iné správy

Opatrenia v našom zelenom okrese

  • Povinné rúško v interiéri v spoločných priestoroch a na hromadných podujatiach aj v exteriéri.
  • Reštaurácie aj obchodné centrá fungujú bez obmedzení. Na obchody a prevádzky sa nevzťahuje obmedzenie počtu zákazníkov.
  • Wellness, aquapark a kúpele maxálne 50 % kapacity na 1 sektor alebo maximálny počet osôb do 1 000.
  • Kúpaliská, bazény, plavárne bez kapacitných obmedzení.
  • Múzeá, galérie a výstavné siene bez obmedzení
  • Vo fitnes centre maximálne 50 osôb alebo minimálne 15 metrov štvorcových na osobu
  • Na hromadných podujatiach môže byť obsadených na státie maximálne 50 percent kapacity, na sedenie v interiéri aj exteriéri 75 percent kapacity najviac však do 1 000 osôb v exteriéri a 500 osôb v interiéri.

ilustračné foto

Správy zo Šíravy

Schladiť na môžete aj na Šírave. Pozrite FOTO.

Zemplínska šírava na FOTKÁCH
8
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM