Rôzne

Deň matiek sa blíži: Ako ho oslávi mesto Michalovce?

Deň matiek je čo nevidieť tu. A pripomenie si ho aj naše mesto. Pozrite si, aký program Michalovce pripravili.

Ilustračný obrázok k článku Deň matiek sa blíži: Ako ho oslávi mesto Michalovce?
Zdroj: Dnes24.sk

Matkám, mamám, mamičkám je už tradične venovaná druhá májová nedeľa. V našom meste sa ich sviatok bude oslavovať 17. mája od 15:00 hod. v Mestskom kultúrnom stredisku v Michalovciach.

Hudobný zážitok

Druhá májová nedeľa už roky patrí všetkým matkám a mamám. Mesto Michalovce si v spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom pri tejto príležitosti pripravilo slávnostné podujatie, ktoré sa uskutoční v piatok 17. mája, vstup naň je zdarma.

Deň matiek začne v Michalovciach o 15:00 hodine v priestoroch veľkej sály Mestského kultúrneho strediska.

V Michalovciach pripravujú špeciálne poďakovanie. Ženy – matky chcú potešiť kultúrnym zážitkom v podobe hudby. Mamičky bude programom sprevádzať hudobná formácia s názvom Fatz Jazz Band, ktorá oživuje tradíciu hot-jazzu a swingu 20-tych až 40-tych rokov minulého storočia.

Jazz a swing

Spomínaný orchester hrá pôvodnú hot-jazzovú a swingovú hudbu, ktorá návštevníčky v Michalovciach prenesie do iného sveta, rozprúdi krv a vráti ich do doby noblesy, elegantných rób a horúcich večierkov.

Deň matiek sa na Slovensku oslavuje vždy druhú májovú nedeľu. Patrí k najkrajším sviatkom, ktoré sa u nás slávia. V tomto sviatku sa odzrkadľuje jedinečnosť a nenahraditeľnosť matky. Deti na celom svete majú dnes príležitosť vzdať úctu svojim mamám kvetom, či iným darčekom.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Foto: ilustračné

A ak ešte stále máte veľkonočnú náladu, pozrite si Veľkú noc v podaní otužilcov.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM