Rôzne

DJ Robin (34) z Michaloviec to prezradil: Song, aký nesmel chýbať na žiadnej svadbe v Michalovciach

Okrem miesta obradu je na svadbe dôležitá aj muzika. DJ z Michaloviec nám v rozhovore prezradil, aké hity nesmeli chýbať na svadbách v našom meste a okolí.

Ilustračný obrázok k článku DJ Robin (34) z Michaloviec to prezradil: Song, aký nesmel chýbať na žiadnej svadbe v Michalovciach
Zdroj: Archív DJ Robin

Dídžeja s prezývkou DJ Robin netreba zvlášť v Michalovciach a okolí predstavovať a to najmä návštevníkom Kamenca. Ako prezradil, jeho začiatky sa spájajú so svadbami. Málokto však vie, že pod skratkou DJ Robin sa ukrýva Róbert Eľko. O tom, ako sa dostal k práci dídžeja aj o tom, aká pesnička nesmela chýbať na michalovských svadbách, nám prezradil v rozhovore.

Ľudia Vás poznajú pod prezývkou DJ Robin. Aké je Vaše celé meno (+vek)?

Moje celé meno je Róbert Eľko a mám 34 rokov.

Koľko rokov robíte dídžeja?

Povedal by som, že profesionálne sa venujem dj-ingu zhruba 10 rokov, aj keď som s hrávanim začal už omnoho skôr.

Aké boli Vaše DJ-ské začiatky?

Úplne prvé verejné hranie som absolvoval, keď som mal 13 rokov :) a bol to karneval na základnej škole, ktorú som navštevoval. Neskôr som hrával spolu so staršími dj-mi v kulturákoch. V dobe, keď sa púšťalo ešte z magnetofónových pásiek. Postupne som sa dostal k hrávaniu svadieb a iných spoločenských udalostí a neskôr som prirodzene pochopil, akým smerom sa chcem v tejto profesii uberať.

Brali ste svadby skôr ako štartovaciu čiaru, keďže dnes hrávate vo veľkých kluboch po celom Slovensku?

Svadby som hrával kvôli tomu, že ma to bavilo, nebral som to ako štart, robil som to, čo ma robilo šťastným a napĺňalo. Postupne som ale zistil, že sa chcem posunúť. Jednoducho som to už časovo nevedel zosúladiť, tak som s tým sekol. Mám viac klubového hrania a to je oblasť, ktorej sa chcem venovať aj v budúcnosti.

Spomínate si na najčastejšie a najobľúbenejšie svadobné pesničky?

No, jasné :) Na svadbách sa mi páčila hlavne jednoduchosť. Vypiť si a zabaviť sa na „jednoduchú“ hudbu, ale bolo treba samozrejme dať pozor na načasovanie tých obľúbených pesničiek, aby mala táto udalosť gradujúci charakter zábavy! Takže tu sú: Načo pôjdem domov, pijacka zmes od kapely Senzus, Vrabci tanec, Grécka polka a klasiky ako Boney M, ABBA, Elán. No, za mojich čias bola najväčšia pecka DJ Otzi – Hey baby, na toto sa skákalo a kričalo.

Čo je pri hrávaní resp. pri mixovaní najťažšie?

Pri mixovaní je najťažšie odhadnúť publikum a zvoliť správne načasovanie trackov – pesničiek. Mixovanie ako také nie je nič tažké, miešať dokopy pesničky je v podstate jednoduchá vec. Dôležitá je práve psychológia a gradácia setu.

Hrávali ste kedysi inú hudbu ako teraz? Zmenil posun doby a plynutie času aj vás a vaše hranie?

Samozrejme, že áno. Tak ako sa vyvíja doba, takisto sa snažím posúvať aj ja. Ako som už spomínal, hrával som aj svadby, iné spoločenské udalosti, kde bolo treba hrať jednoduchú hudbu pre širokospektrálne publikum. V súčastnosti je problém, že hudba, najmä tanečná, vďaka internetu starne v podstate ihneď. A je oveľa väčší problém byť stále aktuálny, ale toto je výzva tejto doby, kedy preraziť je naozaj tažké.

Kde hrávate, kde vás Michalovčania najčastejšie môžu vidieť?

Michalovčania ma možu vidieť na Zemplinskej širave, kde som 8 rokov residentom najväčšieho klubu Motel Kamenec. Dva až trikrát za rok som aj priamo v Michalovciach v hudobnom bare Fabrik Live, kde hrám aktuálnu tanečnú hudbu, to je asi jediny fungujúci podnik v Michalovciach a rešpektujem majiteľov za výborne vedenie a manažovanie tohto podniku. V jeseni ma môžu vidieť v clube Reset vo Vranove nad Topľou, v clube Aréna Humenné, vo V-klube Košice na tradičnej veľkej študentskej akcii pod názvom Jedlička, v clube Enjoy Žilina, v Minstry of fun vo Zvolene, v Monkey clube Trnava…

VIDEO: DJ Robin (34) z Michaloviec
1
Galéria
DJ z Michaloviec prezradil viac o svojich začiatkoch na svadbách
3
Galéria
Zdroj: Archív DJ Robin
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM