Správy Rôzne

Do centra mesta sa vrátil život: Námestie už patrí ľuďom, VIDEO a FOTO

Život sa vrátil do centra mesta. Alebo sa nič nezmenilo a vyzerá to podľa vás presne ako pred núdzovým stavom?

Ilustračný obrázok k článku Do centra mesta sa vrátil život: Námestie už patrí ľuďom, VIDEO a FOTO
10
Galéria

Skončenie núdzového stavu a ďalšie zmeny podľa nového COVID automatu v okrese Michalovce pomaly zapĺňajú michalovské námestie. Hneď na začiatku týždňa do ulíc vyšli opäť ľudia za nákupmi, na zmrzlinu, posedieť si s priateľmi na káve alebo sa len tak prejsť centrom mesta a zrazu zažiť námestie, na ktorom sú ľudia – kopy ľudí. Len nedávno bolo všetko inak, obchody a prevádzky zavreté a chýbali aj návštevníci srdca Zemplína.

Nákupy, zmrzlina aj prechádzky

Do ulíc sme vyšli aj my s našou redakciou, aby sme vám priniesli zmeny, ktoré nastali. Hneď na prvý pohľad je mesto živšie. A spôsobili to ľudia.

„Hej, Mišo, si testovaný? Ako to, že tu ješ zmrzlinu,“ pokrikujú na seba starší priatelia, žartujú a zdravia sa po dlhej dobe. Pri fontáne sa stretávajú náhodne známi, ktorí sa nevideli mesiace. Prechádzajú sa mladé mamičky, ktoré si možno prvýkrát vyšli s bábätkami na prechádzku.

„Stoj, vidíš tu čiaru na chodníku? To už si v cieli, vyhral si preteky,“ žartovali seniori s cyklistom. Je cítiť, že ľuďom chýbal kontakt a komunikujú ešte viac ako predtým. Počuť krik, smiech, rozvoniava rýchle občerstvenie a ticho, ktoré tu bolo počas núdzového stavu, aj odstup, zrazu zmizli.

„Nákupy v záhradníctve, oblečenie, ale aj rýchly obed zo stánku,“ prezradila nám pani Eva, ktorú sme zastihli s nákupnymi taškami aj zelerom, ktorý plánuje sadiť vo svojej záhradke.

Magazín

Život na námestí sa (ne)zmenil?

Ľudia si posedávajú len tak na lavičkách, na múrikoch, niektorí s rúškami, iní bez nich. „Pre mňa sa nič nezmenilo, život pokračuje ďalej, všetko sa otvorilo a ľudia konečne vyšli do ulíc,“ povedal pre náš spravodajský portál DNES 24 Tomáš z obce okresu Michalovce.

Jeho priateľka mu na to hneď oponovala:,,Zme­nilo sa toho veľa. Mne veľa ľudí už prekáža, ale každý má na to iný názor. Veď, pozrite sa. Niekto rúško má, niekto nie."

Pozrite si nižšie videá a vyššie FOTO.

Zdroj: Facebook
Zdroj: Facebook

Z Mičigenu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM