Kultúra

Do Michaloviec zavíta pýcha ruského baletu: Uvidíme jedno z najkrajších predstavení a zadarmo!

Pýcha ruského baletu zo Sankt Petersburgu vystúpi v Michalovciach s jedným z najkrajších baletných predstavení. Pre všetkých je tu skvelá správa. Predstavenie je pre divákov zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku Do Michaloviec zavíta pýcha ruského baletu: Uvidíme jedno z najkrajších predstavení a zadarmo!
Zdroj: TASR

Milovníci baletu, nezmeškajte predstavenie v prevedení ruského súboru, ktorý v Michalovciach zatancuje známu choreografiu Luskáčika. Túto výnimočnú rozprávku budete môcť vzhliadnuť bezplatne v michalovskej ha­le.

Balet pre všetkých

Mesto Michalovce a Mestské kultúrne pozýva širokú verejnosť na balet v podaní ruského súboru so Sankt Peterburgu. Rozprávka o dievčatku Maruške a jej kúzelnom vianočnom darčeku – luskáčiku na orechy, ktorý sa v jej fantázií premení na krásneho princa. Balet na motívy rozprávky E. T. A. Hoffmanna. „Vstup je voľný,“ informoval Michal Korpa z Mestského kultúrneho strediska v Michalovciach. Podujatie sa uskutoční v nedeľu 5. júna 2016 v Mestskej športovej hale v Michalovciach o 19.30 hodine.

Rozprávkový balet

Luskáčik je rozprávkový balet v dvoch dejstvách, troch obrazoch od Piotra Iľjiča Čajkovského. Adaptácia Alexandra Dumasa staršieho rozprávkovej poviedky Luskáčik a Myší kráľ od E. T. A. Hoffmana sa stala základom pre libreto, ktoré napísal Marius Petipa, autor prvej choreografie k Čajkovského baletu. Balet sa spája predovšetkým s vianočnými sviatkami a patrí medzi najhranejšie diela klasického baletného repertoáru. Najpopulárnejší detský balet bol prvýkrát uvedený v roku 1982 v petroh­radskom Mariinskom divadle.

Môže vás zaujímať:

Michalovčanky sa stali Majsterkami Slovenska: Za tanec ich pochválila aj Dominika Mirgová

Michalovčania vytvorili nový rekord: Karička zas chytila generácie, babička porušila večierku :) FOTO

Foto: ilustračné

Pýcha ruského baletu zo Sankt Petersburgu v Michalovciach
1
Galéria
Zdroj: MsKS Michalovce
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM