Správy

Dobrovoľníci na priechode v Ubli sú vyčerpaní. Potrebujú posily

Na hraničnom priechode v Ubli dobrovoľníci pomáhajú ľuďom utekajúcim pred vojnou na Ukrajine nepretržite už takmer dva týždne.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľníci na priechode v Ubli sú vyčerpaní. Potrebujú posily
Zdroj: Facebook.com/DHZ Zubné

Všetci už začínajú byť vyčerpaní a zverejnili preto výzvu na rozšírenie svojich radov. Uviedla to koordinátorka Zuzana Burdová.

Ako Burdová doplnila, okrem Slovenského Červeného kríža a gréckokatolíckej charity pomáha vojnovým utečencom na hraničnom priechode denne približne 20 dobrovoľníkov. „Pracujeme v 12-hodinových zmenách, prihlásiť sa teda dá na denné alebo nočné služby. Riešime jedlo pre ľudí, upratujeme postele, vybavujeme utečencom dopravu,“ priblížila.

Potrebujú aktívnu pomoc

„Aktuálne priamo na hraničnom priechode potrebujeme najmä aktívnu pomoc dobrovoľníkov, ideálne so znalosťou ukrajinského alebo ruského jazyka,“ uvádzajú na sociálnej sieti. Pre viac informácií a možnosť prihlásiť sa odkazujú na internetovú stránku https://bit.ly/3hqOsDY.

Žiadaní sú tiež dobrovoľníci, ktorí budú telefonicky riešiť rôzne požiadavky ľudí prichádzajúcich z Ukrajiny. Prihlásiť sa môžu na odkaze https://bit.ly/…call-centrum.

Dobrovoľníci, ktorí majú záujem o aktívnu prácu s deťmi utečencov v krátkodobých a dlhodobých ubytovacích zariadeniach v okresoch Snina a Humenné, sa môžu prihlásiť na odkaze https://bit.ly/…dobrovolnici.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM