Rôzne

Extrémne výkony aj zábava pre celé rodiny. Na východe sa uskutočnia nové športové podujatia

Na východe Slovenska sa tento rok uskutoční séria nových športovo-zábavných podujatí. Prvé z nich je na programe už onedlho.

Ilustračný obrázok k článku Extrémne výkony aj zábava pre celé rodiny. Na východe sa uskutočnia nové športové podujatia
Zdroj: Zemplinskyextrem.sk

Hámorská 20, Tokajská výzva či Vitajte v pralese. Takéto podnázvy nesú bežecké podujatia pod značkou Zemplínsky extrém.

Prvé, ktoré sa uskutoční už 20. apríla, bude v blízkosti Morského oka, druhé v známej vinárskej oblasti a pri treťom budú hrať hlavnú úlohu Poloniny.

Vo všetkých prípadoch tak ide o atraktívne lokality na Zemplíne a práve ukázať krásy tohto regiónu je jedným z cieľov podujatí. Ďalšími sú športové vyžitie, ale aj zábava pre celé rodiny. Viac v rozhovore s jedným z organizátorov Ľubomírom Tongeľom.

Ako vznikla myšlienka Zemplínskeho extrému?

S priateľmi sme sa rozprávali a zamýšľali nad našimi predstavami a povedzme aj snami o vytvorení náročného športového podujatia, ktoré bude lákať športovú, ale aj divácku verejnosť do nášho krásneho regiónu. Minulý rok sme vymysleli koncept a začali pracovať na realizácii projektu. Ten sa stane realitou v roku 2024.

Čím budú tieto podujatia iné ako ostatné?

Našim cieľom je pripraviť atraktívne podujatia, kde si prídu zmerať sily športovci z celého Slovenska a možno aj blízkeho zahraničia. Po náročných pretekoch ich bude čakať okrem občerstvenia aj zaujímavý program pre celú rodinu a celá akcia má byť lákadlom aj preto taktiež pre povzbudzujúcich, ktorí budú dotvárať atmosféru.

Pripravujeme súťaže aj pre najmenších, celé rodiny si u nás oddýchnu a zabavia sa. Celý deň spríjemní kultúrny program a detské atrakcie a animátorky.

Bude Zemplínsky extrém zameraný len na behy?

V tomto roku to budú len behy, do budúcna sú v pláne aj ďalšie súťaže. Už v roku 2025 plánujeme podujatia aj pre cyklistov, ktorí nás oslovili, že aj oni sa chcú zabaviť a súťažiť si v náročnom teréne.

Na rok 2024 je naplánovaných 5 podujatí, ktoré sú zasadené do troch lokalít. Plánujete aj ďalšie lokality v rámci Zemplínu?

Sme na začiatku, ale áno, jedným z ďalších krokov v rámci rozvoja série podujatí Zemplínsky extrém bude logicky rozšírenie o nové lokality. V hre sú už teraz ďalšie 3, ktoré asi ale ešte nechcem prezrádzať. Bude to prekvapenie budúceho roka. 

Už ste naznačili, že cieľom je prilákať na východ a na Zemplín aj ľudí z ostatných kútov Slovenska či dokonca zahraničia…

Samozrejme, jedným z cieľov je lákať turistov z celého Slovenska do nášho regiónu, ktorí by neprišli iba na jeden deň, ale ostanú aj na viac nocí a budú na nich okrem športového podujatia čakať aj ďalšie zážitky. Napríklad na Tokaji budú teraz počas pretekov otvorené všetky lokálne vínne pivnice, v Kolonici je najtmavšia obloha na Slovensku a miestna hvezdáreň bude mať pripravený celodenný program pre všetky vekové kategórie s pozorovaním. Remetské Hámre sa tešia zvýšenej návštevnosti, kvôli Morskému oku a Sninskému kameňu. V zimnom období si budú môcť zabežkovať na upravených tratiach. Všetky tieto informácie zverejňujeme k jednotlivým podujatiam na stránke Zemplinskyextrem­.sk, na ktorej je možné sa aj zaregistrovať.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM