Hokej

FOTO: Na Pamätníku olympionikov v Michalovciach pribudlo meno hokejistu Pavla Regendu

Na pamätníku je spolu s Regendom aktuálne deväť mien a je možné, že v tomto roku pribudne ešte jedno.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Na Pamätníku olympionikov v Michalovciach pribudlo meno hokejistu Pavla Regendu
6
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Na Pamätníku olympionikov v Michalovciach pribudlo meno hokejistu Pavla Regendu. Oceniť ho navrhol Olympijský klub Michalovce za úspech na Zimných olympijských hrách v Pekingu, kde získal so slovenskou reprezentáciou bronzovú medailu.

Ako uviedol otec hokejistu Martin Regenda, z ocenenia v rodných Michalovciach sa teší, no keďže prebieha letná príprava, nemohol sa na slávnostnom odhalení osobne zúčastniť.

Pamätník sa nachádza pri mestskej športovej hale a zimnom štadióne. „Chodili sme popri ňom na tréningy, aj niekedy v sobotu, nedeľu skoro ráno, aj cez týždeň poobede,“ ocenil jeho umiestnenie aj otec hokejistu.

Pamätník olympionikov osadili v roku 2020. Jeho autor Peter Králik vysvetlil, že je vyhotovený z kameňa a železa, v minimalistickom štýle, aby vynikli mená športovcov. „Dôležitý je proces dozrievania plameňa, ktorý je z obyčajného plechu a tým, že hrdzavie, tak vynikne štruktúra a vyzerá, ako keby plameň žiaril,“ dodal Králik.

Na pamätníku je spolu s Regendom deväť mien – športový gymnasta Pavel Gajdoš, atlét Milan Mikuláš, tréneri atletiky Ján Šaffa a Gabriel Valiska, tréner hádzanej Ladislav Šesták, hokejistka Nicol Čupková, hokejista Richard Šechný a paralympionik v tlaku na lavičke Ján Berdy.

Ako uviedol na slávnostnom odhalení primátor Michaloviec Miroslav Dufinec, je možné, že na jeseň po paralympiáde v Paríži pribudne ďalšie meno michalovského športovca.

Odhalenie Pamätníka olympionikov v Michalovciach po doplnení ďalšieho mena
6
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM