Rôzne

Horúčavy budú pokračovať: Pre Michalovce je vydaná aj druhá najvyššia výstraha!

Poriadne sa zapotíme i v ďalších dňoch. Okres Michalovce varujú pred vysokými teplotami a je preň vydaná aj výstraha 2. stupňa!

Ilustračný obrázok k článku Horúčavy budú pokračovať: Pre Michalovce je vydaná aj druhá najvyššia výstraha!
Zdroj: TASR

Budeme sa variť vo vlastnej šťave… Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre náš okres na najbližšie tri dni výstrahy pred vysokými teplotami. Aké sú konkrétnejšie informácie od meteorológov?

Na pondelok 30. júla a utorok 31. júla platí rovnaká výstraha prvého stupňa. Počas oboch týchto dní v čase od 13:00 do 18:00 hod. v okrese Michalovce sa podľa SHMÚ miestami očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 33 – 34 °C.

Na stredu 1. augusta od 14:00 do 18:00 hod. už pre nás platí výstraha druhého stupňa pred vysokými teplotami. „V okrese Michalovce sa ojedinele očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 °C,“ uvádzajú meteorológovia. Tí zároveň dodali, že uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká.

„Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ dvíhajú varovný prst odborníci.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM