Veronika Ondo-Cholewová Správy

Info, ktoré zaujíma mnohých: Už sa vie, kedy v Michalovciach budú obľúbené trhy

Podujatia, ktoré sa radia do kategórie obľúbené. Presne také sú michalovské trhy. V ktorých dátumoch sa tento rok uskutočnia?

Ilustračný obrázok k článku Info, ktoré zaujíma mnohých: Už sa vie, kedy v Michalovciach budú obľúbené trhy
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Michalovce zorganizuje počas roka 2018 tri významné trhy. Budú to Jarné trhy, Zemplínsky jarmok a aj Vianočné trhy. Vo všetkých troch prípadoch ide o podujatia, ktoré sa medzi obyvateľmi aj návštevníkmi nášho mesta tešia veľkej obľube. A ak na ne radi chodíte aj vy, môžete si už rovno poznačiť i dátumy ich tohtoročného konania. Už sú totiž známe.

Jarné trhy

Jarné trhy nás v Michalovciach čakajú v dnočh 27.-28. apríla. Tieto trhy sú obľúbené nielen kvôli kultúrnemu programu, typickému pre dané ročné obdobie – ako napr. stavanie mája, či vystúpenia folklórnych skupín a súborov. Veľmi známou sprievodnou akciou je Jarná cena Michaloviec – súťaž v parkúrovom skákaní.

Zemplínsky jarmok

V našom meste sa bude konať aj Zemplínsky jarmok. Ten sa uskutoční v tretí augustový víkend, presnejšie 17. až 18. augusta. Okrem ukážky tradičných remesiel a predajných stánkov k nemu bude patriť aj zábava na kolotočoch. Ako zverejnila radnica, atmosféru jarmoku dotvoria sprievodné akcie ( výstava drobnochovateľov, výstava bonsajov, prejazd motocyklov centrom mesta).

Vianočné trhy

No a keď opäť začnú klopať na dvere najkrajšie sviatky roka, prídu na rad v Michalovciach obľúbené Vianočné trhy, ktoré sa vám určite postarajú o tú správnu sviatočnú atmosféru. V metropole Zemplína sa tento rok budú konať v dňoch 14. – 15. decembra. Návštevníci Vianočných trhov sa už teraz môžu tešiť aj na kultúrny program.

Termíny konaní

  • V dňoch 27. 4. 2018 – 28. 4. 2018 (piatok, sobota) sa v Michalovciach uskutočnia 18. Jarné trhy.
  • V dňoch 17. 8. 2018 – 18. 8. 2018 (piatok, sobota) sa v Michalovciach uskutoční 49. Zemplínsky jarmok.
  • V dňoch 14. 12. 2018 – 15. 12. 2018 (piatok, sobota) sa v Michalovciach uskutočnia 27. Vianočné trhy.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM