Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Jarné prázdniny v Michalovciach: Veľký zoznam akcií pre deti a ich rodičov

Jarné prázdniny v Košickom kraji začali a budú do 8. 3. Nazrite do prázdninovej ponuky podujatí spolu s nami.

Ilustračný obrázok k článku Jarné prázdniny v Michalovciach: Veľký zoznam akcií pre deti a ich rodičov
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Zemplínske múzeum

Múzeum tento rok po prvýkrát organizuje celodenný jarný tábor pre deti, v rámci ktorého je pre nich každý deň pripravený zábavno-náučný program.

Školáci budú mať možnosť oboznámiť sa s prácou v múzeu, navštívia depozitáre a konzervátorské dielne, ktoré nie sú pre návštevníka bežne dostupné. Regionálny historik im vyrozpráva dejiny Michaloviec a venovať sa budú aj ľudovým remeslám, dokonca si vlastnoručne vyrobia kožené náramky.

Program tábora vyplnia aj rôzne súťaže, hry a tematické filmy. Tábor je naplánovaný denne v čase od 7.30 do 15.30 hod. Určený je pre deti vo veku od 8 – 12 rokov, z kapacitných dôvodov je ich počet obmedzený na 20.

Hvezdáreň v Michalovciach

Počas jarných prázdnin budú pre deti vo hvezdárni pripravené astronomické pozorovania, zaujímavé vedecké pokusy či zábavné súťaže.

V rámci tvorivých dielní budú vyrábať vlastnú planétu alebo hviezdu. Zúčastniť sa môžu aj zaujímavých prednášok o lietadlách, letiskách a pilotoch lietadiel, reč príde aj na tému ekológie. Hvezdáreň bude aktivity pre deti počas jarných prázdnin realizovať v termíne od 2. 3. 2020 do 6. 3. 2020.

Týždeň slovenských knižníc

2. 3. 2020 Záložka do knihy spája školy

Výstava záložiek žiakov I. stupňa z družobnej Špecializovanej školy s prehĺbeným vyučovaním slovenského jazyka v Užhorode. Žiaci vytvoria záložku do knihy, na ktorej ľubovoľnou technikou stvárnia tému rozprávky, bájky, povesti a príbehy nepoznajú hranice a vymenia si ju s partnerskou VI. Základnou školou v Michalovciach. Po ukončení výstavy si žiaci vymenené záložky rozdajú.

2. 3. – 6. 3. 2020 Jarné prázdniny pre deti

Vo vyhradenom priestore pre deti budú mať možnosť ilustrovať rozprávkové príbehy, porovnávať prečítané rozprávky s animovanými príbehmi a filmami. Zaujímavosťou bude oddychová zóna na klebetenie, hranie pexesa a pre najmenších milovníkov kníh Detský kútik s hračkami a leporelami.

3. 3. 2020 o 10.00 Knihy pre deti z Detských domovov a sociálne slabších skupín

Stretnutie deti z detského domova v Michalovciach so spisovateľmi Z. Kuglerovou a Ondrejom Kalamárom v rámci projektu Knihy pre deti z Detských domovov a sociálne slabších skupín.

3. 3. 2020 o 16:30 Liečebné hladovanie

prednáša RNDr. Jozef Valuch, CSc. Prednáška určená každému, kto chce preventívne predchádzať vzniku chorôb alebo si chorobné stavy zmierniť. Súčasťou podujatia je aj premietnutie populárno-náučného filmu a diskusia.

5. 3. 2020 Jarné slniečko v knižnici

Tvorivá dielňa pre deti z detského domova na tému tvorenie z farebného papiera s využitím rôznych technik, ktoré budeme čerpať z kníh detského náučného fondu.

Mamičky v Michalovciach? Svoj čas rady trávia aj v týchto priestoroch
12
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM